24. 09. 2023.
Home / Košarka / VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU
image_6487327

VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU

Uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca, Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora u Srbiji, košarkaški Zrenjanin, pozdravio je srebrnog iz Manile Dejana Davidovca i svetskog i evropskog prvaka u basketu 3×3, Strahinju Stojačića.

Učenici osnovne škole Dositej Obradović, imali su privilegiju da u svojoj školi ugoste proslavljene reprezentativce i sugrađane, Dejana i njegovog starijeg brata Bojana Davidovca, Strahinju i njegovog oca, takođe nekadašnjeg košarkaškog asa Zorana Stojačića, koji je rođen i odrastao u selu Perlez, kod Zrenjanina, a Vlade Divac uveličao je lepo košarkaško druženje, uz gradonačelnika Zrenjanina, Simu Salapuru.

– Znam da su umorni i da im je nakon dočeka na balkonu u Beogradu, sve velika obaveza, ali sjajno je što su uz Vlade Divca, došli i veliku radost učinili ovoj deci – pozdravljajući sjajne srpske košarkaše, naglasio je Simo Salapura,.

– Hvala Vam za podršku i što ste bili uz nas, ova srebrna medalja iz Manile, velika je stvar, meni je prvi put da sam na balkonu u Beogradu i utisci su zaista fenomenalni – istakao je Dejan Davidovac, koji je košarku počeo da trenira u lokalnom Proleteru, koji je 1956. bio šampion tadašnje Jugoslavije, a petorka Loci, Engler, Katić, Minja i Radojčić, bila je ujedno i prva petorka reprezentacije Jugoslavije.

– Ovo je svojevrsni praznik košarke i fenomenalan je osećaj biti deo karavana koji slavi i veliča igru pod obručima – dodao je legendarni Vlade Divac, koji je više puta sa čuvenog beogradskog balkona delio radost sa oduševljenim navijačima.

Strahinja Stojačić, žureći na prijem kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izvinuo se brojnim mališanima koji su ostali uskraćeni za fotografisanje i autogram, sa MVP evropskog prvenstva, uz obećanje da će pobovo doći i ispuniti svoju obavezu.

– Volim Vas sve, hvala Vam za podršku i trenirajte košarku, pa će neko od Vas draga deco, sigurno kao sada mi slaviti – prozborio je popularni brka srpskog basketa.

Pročitajte još

image_6487327_2

DVE BRONZE KOŠARKAŠKIH VETERANA IZ MAR DEL PLATE

Svetsko FIMBA prvenstvo u košarci za veterane u argentinskom gradu Mar del Plata, na obali ...