24. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / MAŠA OSIM FUDBALA POZLATILA TALENAT U BORILAČKOM SPORTU
image_6483441

MAŠA OSIM FUDBALA POZLATILA TALENAT U BORILAČKOM SPORTU

Evropski kup, tj. šesto Otvoreno prvenstvo Balkana u mestu Edirne u Turskoj, donelo je veliku radost Zrenjaninki Maši Damjanović, koja je u disciplini Wushu Kung Fu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 45 kilograma.

image_6487327

Maša je na ovom prestižnom takmičenju imala tri borbe, protiv rivalki iz Azerbejdžana i u polufinalu i finalu domaćih takmičarki i sve ih rešila ubedljivim pobedama.

Nakon apsolutne dominacije i zrijumfa, usledilo je veliko slavlje i uz himnu viorila se srpska zastava na pobedničkom postolju, a za dobru atmosferu bio je zadužen Mašin trener Goran Stanisavljev

– Naporno smo radili, moj trener Goran je imao strpljenja tokom priprema i uvek me je bodrio rečima da ću sigurno uspeti i stići do zlata, samo da budem hrBra i kaka i dogodilo se – napominje Maša, četrnaestogodišnja devojčica, višestruka osvajačica zlatnih medalja sa državnih prvenstava i jedna od najperspektivnijih mladih boraca, koja se uspešno bavi i fudbalom i članica je Ženskog fudbalskog kluba Proleter iz Zrenjanina i stalni član mlađih reprezentativnih selekcija Vojvodine.

image_6487327_3

foto; Privatna arhiva

Pročitajte još

image_6483441 (17)

DUNJIN BRONZANI PEŠTANSKI PLES

Reprezentativka Srbije, Dunja Rajić, na međunarodnom, tradicionalnom turniru u Budimpešta open u prestonici Mađarske, na ...