24. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / IGRA KOJA LAGANO OSVAJA SVET
image_6483441_2

IGRA KOJA LAGANO OSVAJA SVET

Pickleball je igra koja lagano, ali sigurno osvaja svet! Kada mislimo o sportskim fenomenima, obično nam na um padaju grandiozne slike poput Olimpijskih igara ili finale Svetskog prvenstva u fudbalu.

Međutim, u poslednjoj deceniji, jedna skromna igra je uspela ne samo da privuče milione, već i da redefiniše ono što znači biti sportski entuzijasta. Njeno ime je Pickleball. Svetla Pozornice i Skromni Počeci Zamislite mešavinu tenisa, stonog tenisa i badmintona. Da, zvuči neobično, ali upravo ova kombinacija čini osnovu pickleballa. Nastao 1965. godine u SAD kao porodična zabava, ova igra je za kratko vreme prešla pragove mnogih domova i parkova, i prerasla u globalni sportski pokret.

Priča o Neočekivanom Uspehu Dok u SAD preko 3.3 miliona ljudi redovno igra pickleball, prema podacima International Federation of Pickleball, igra se sada praktikuje u preko 40 zemalja širom sveta, od Evrope, preko Azije, do Australije. Tajna Uspeha: Više od Igre Ali šta je to što ljude mami na teren? Kako jedna igra može istovremeno da bude izazov za profesionalne sportiste, a pristupačna i zabavna za amatere svih uzrasta?

Inkluzivnost: Pickleball je igra koja ne pravi razliku. Mladi, stari, profesionalci, amateri – svi su dobrodošli. Adaptabilnost: Dok mnogi sportovi zahtevaju specifične terene, pickleball može biti igran gde god postoji ravna površina. Društveni element: Ako postoji jedna stvar koja odvaja pickleball od ostalih sportova, to je njegova sposobnost da poveže ljude. Tereni su često ispunjeni smehom, bodrenjem i zajedničkim uživanjem. Pogled U Budućnost Kako pickleball nastavlja da raste, postavlja se pitanje: gde je kraj? Sa svetskim prvenstvima, nacionalnim ligama i sve većom medijskom pažnjom, ova igra je tu da ostane.

U svetu gde se sportski giganti često čine nedodirljivima, pickleball nas podseća na suštinu sporta: zajedništvo, zabava i strast. U doba kada je svet potreban povezanosti više nego ikad, možda je upravo ova skromna igra sa čudnim imenom ta koja će nas sve spojiti. Za sada, jedno je sigurno – pickleball je sport koji osvaja svet, jedna loptica po jedna loptica.

Pročitajte još

image_6483441 (17)

DUNJIN BRONZANI PEŠTANSKI PLES

Reprezentativka Srbije, Dunja Rajić, na međunarodnom, tradicionalnom turniru u Budimpešta open u prestonici Mađarske, na ...