24. 09. 2023.
Home / Košarka / DVE BRONZE KOŠARKAŠKIH VETERANA IZ MAR DEL PLATE
image_6487327_2

DVE BRONZE KOŠARKAŠKIH VETERANA IZ MAR DEL PLATE

Svetsko FIMBA prvenstvo u košarci za veterane u argentinskom gradu Mar del Plata, na obali Atlanskog okeana, okupilo je više od tri hiljade učesnika u različitim grneracijama od 35 pa do preko 80 godina, a učestvovalo je i pet selekcija iz Srbije.

Bronzana odličja osvojili su košarkaši u generaciji 50+, svetski prvaci iz Helsinkija pre dve godine i najstariji 65 + koje je predvodio najstariji u ekspediciji iz Srbije, Blaž Stojanović.

– Nosimo predivne utiske iz Argentine, pre početka šampionata bili smo nekoliko dana u Buenos Ajresu, zbog aklimatizacije, a nije mala stvar okititi se medaljom sa ovako velikog takmičenja – kaže legenda OKK Beograda, sedamdesetdvogodišnji Blaž Stojanović, ističući da ostaje žal zbog poraza proti Amerike u polufinalu, bez obzira na sjajnu partiju.

– Očekivali smo zlato i odbranu titule, ali splet okolnosti i brojne povrede omele su nas u polufinalu protiv domaćina Argentine, pa ova bronza sija zlatnim sjajem – naglasio je Ilija Jović, član selekcije 50+, inače otac srpskog reprezentativca, Nikole Jovića.

Preostale tri selekcije, najmlađa 35+, druga selekcija 50+ i 60+ ostvarile su plasman od osmog do desetog mesta na svetu.

– Fantastičan je osećaj doneti medalju sa ovako velikog i sjajno organizovanog svetskog šampionata, imali smo priliku da upoznamo Argentinu i osetimo strast i zanos Gaučosa za sport uopšte, vrlo iskren i otvoren narod – izneo je svoje prve utiske Jozef Silni, Zrenjaninac, koji je u rodni grad, u kategoriji košarlaša 65+ doneo bronzanu medalju.

Pročitajte još

image_6487327

VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU

Uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca, Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora ...