02. 12. 2023.
Home / Košarka / PROVERA PRED ODLAZAK U MAR DEL PLATU

PROVERA PRED ODLAZAK U MAR DEL PLATU

Košarkaški veterani Srbije koji od 25.avgusta do 3.septembta učestvuju na Svetskom šampionatu u Argentini, u sklopu serije pripremnih utakmica odigrali su revijalni meč u Zrenjaninu i nakon toga bili gosti manifestacije Dani piva.

– Zaista smo uživali, Zrenjaninci su kao tradicionalno dobri domaćini učinili sve da provedemo prijatan dan u Evropskom gradu sporta i košarke – istakao je Blaž Stojanović, košarkaška legenda OKK Beograda i najstariji u srpskoj ekspediciji u Mar Del Plati, ne skrivajući oduševljenje kada je zvanični spiker sa bine na Žitnom trgu, košarkaškim veteranima Srbije, poželeo sreću i uspeh u zemlji Gaučosa.

Pizza maestro Igor, vlasnik picerije Akvarijus i Zoran Guteša, idejni tvorac fantastičnog kraft piva Kudravi Gaučos, svojski su se potrudili da srpski košarkaški reprezentativci uživaju u čarima ukusnih zalogaja i kvalitetnom domaćem pivu, a ne treba zanemariti ljubaznost kompletnog osoblja Kristalne lepotice i košarkaškog sudije Pavla Novakovića koji je delio pravdu na parketu.

– Srpska košarkaška ekspedicija na put kreče 21.avgusta preko Rima do Buenos Ajresa, imamo zakazan prijem u srpskoj ambasadi u glavnom gradu Argentine, posetićemo obližnji Montevideo u Urugvaju i onda od 25. avgusta očekuje nas iskušenje takmičenja i pokušaj osvajanja krova sveta – kaže Bojan Spasojević Zigi, jedan od organizacionih lidera reprezentacije Srbije.

– Prvi put sam u Zrenjaninu i baš mi je nekako legla atmosfera u gradu, ulice su pune ljudi, sve je u znaku Dana piva – dodao je Igor Vranješević, kišarkaški reprezentativac u 50 + i vlasnik poznate beogradske turističke agencije Jymbo travel.

Pročitajte još

SVETAC NA +35 ALI U SENCI PAPIĆEVIH 54 POENA

Sveti Đorđe – Radnički 113 : 78 ( 27:12, 27:24, 21:20, 38:22 )