02. 10. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / PROMOCIJA ROMANA ŽIVEO SAM HILJADU GODINA
NG Book Cover Design 2023 05 22

PROMOCIJA ROMANA ŽIVEO SAM HILJADU GODINA

Novi roman Nenada Gugla Živeo sam hiljadu godina, u organizaciji udruženja Svetosavlje biće promovisan u Muzeju u Zrenjaninu, U sredu, 7. juna, u 19 časova.

Promociju romana vodiće profesor dr Vladimir Dimitrijević iz Čačka, apologeta hrišćanstva i pravoslavlja, dok će Mihajlo Mladenović, student treće godine Muzičke akademije na Beogradskom univerzitetu u klasi profesora Uroša Dojčinovića, izvesti dve muzičke numere Pećka kandila i Suza Kosova.

Roman Živeo sam hiljadu godina ukršta nekoliko narativnih tokova i vremenskih dimenzija u kojima je prikazan nebeski svet večnosti, budućnost koja se još nije dogodila i prošlost iz koje izvire i budućnost i večnost. U romanu je posebno naglašena priča o precima i događajima koji ostavljaju svoj trag na one događaje koji će se tek odigrati.

Doktor Vukan Petrović koji jeste tipičan savremeni čovek, u jednom popodnevu u svom kabinetu, posle uspešne operacije, doživljava čudan susret sa neobičnim posetiocima koji mu menjaju pogled na život. Doktor Petrović u samo nekoliko sati uspeva da proživi živote svojih predaka koji traju hiljadama godina i da se suoči sa čvornim tačkama u svom življenju. Čitalac će se u romanu susresti sa galerijom poznatih i nepoznatih karaktera i ljudi, a na stranicama ovog romana srešćete velike slikare Karavađa i Rembranta, biblijske junake Avrama i Isaka, grofa Tolstoja, muzičkog genija Mocarta.

Izvor: Grad Zrenjanin

foto: Muzej Zrenjanin

Pročitajte još

elektronska - oktobar 2023.

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – Oktobar 2023.

– U toku oktobra Kulturni centar je u znaku arhitekture organizacijom dva programa koja su ...