02. 10. 2023.
Home / Košarka / SEZONA ZA NEZABORAV
image_6483441 (6)

SEZONA ZA NEZABORAV

Košarkaškim stampedom mlada ekipa Petrovgrada iz Zrenjanina ostvarila istorijski uspeh

Sve moguće rekorde oborili su košarkaši Petrovgrada, protutnjali parketima Druge srpske košarkaške lige i na kraju bez poraza, obezbedili plasman u viši rang i Prvu srpsku ligu.

Uz oreol zasluženo najboljeg tima, Aleksandar Šrajer proglašen je za MVP košarkaša lige, a trener Milan Bosnić, poneo je laskavu titulu elitnog kormilara lađe koja je našla svoju, lovorikama obasutu, luku.

Sa prosekom godina 17,6 ( 12 košarkaša sa najviše odigranih utakmica u sezoni imaju prosek 18,2 godine ) ubedljivo najmlađa ekipa h ligi, ostvarila je 20 pobeda, bez ijednog poraza, a prosečna razlika sa kojom su pobeđivani rivali je skoro 30 poena, da budemo precizni 29,6, a ono što je još frapantnije, ekipa je u proseku postizala 100,4 poena po utakmici.

Ukupno je KK Petrovgrad u turbuletno pozitivnoj sezoni za pamćenje, ubacio 1.807 i primio 1.275 poena, što mu je obezbedilo ukupan koš količnik 532 u plusu!

Na jednoj utakmici, na parketu Zrenjaninske gimnazije, namerno ćemo izostaviti ime rivala, ekipa je već u trećem periodu ubacila preko stotinu poena i tako ostvarila rekord koji se zaista retko viđa u savremenoj košarci.

– Čestitam igračima, bili su sjajni, koncentrisani i hrabri, iako ubedljivo najlmađi, pokazali smo kvalitet i zasluženo osvojili tron – kaže Milan Bosnić, najbolji trener lige, ne skrivajući zadovoljstvo što je njegova ekipa na pojedinim utakmicama ubacivala i po 20 trojki i igrala brzu, modernu i efikasnu košarku.

– Hvala svima koji su bili uz nas, najmlađa smo ekipa, sa ubedljivo najviše radnih sati na terenu, najvećim brojem poena i košarkom lepom za oko i dušu,
a velika je stvar što su svi igrači ponikli u klubu – dodaje Stanoje Novaković prvi čovek KK Petrovgrad, uz napomenu da se izazovi nastavljaju i da klub sazreva zajedno sa Majkićem, Stajićem, Topalovićem i uvek nekim novim klincima….

foto: KK Petrovgrad

Pročitajte još

image_6487327_1

SVETAC MARŠIRAO U VRBASU

Vrbas – Sveti Đorđe 65:81 ( 18:13, 14:30, 18:19, 17:19 )