09. 06. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA
film Casna sestra fudbalski trener

TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA

Turneja filmskog festivala Slkbodna zona, sedamnaesti put nastavlja se u Kulturnom centru u Zrenjaninu, projekcijama tokom aprila meseca.

– U okviru ovogodišnje turneje filmskog festivala Slobodna zona u Kulturnom centru u Zrenjaninu, tokom aprila biće prikazana tri igrana i jedan dokumentarni film. Turneja donosi najnovije filmove izuzetno zapažene na globalnoj filmskoj sceni – ističe Vladimir Đurić, programski urednik Kulturnog centra u Zrenjaninu, uz napomenu da su projekcije planirane četvrtkom od 20 časova i da će pažljivom selekcijom biti prikazani filmovi koji su osvajali najveće nagrade i pokazali izuzetan potencijal kod publike i kritike od Berlina do Kana i drugih velikih svetskih filmskih manifestacija.

Slobodna zona u Zrenjaninu, počinje u četvrtak 6. aprila, projekcijom indijskog dokumentarnog filma Pisanje vatrom, nastavlja se 13. aprila francuskim igranim filmom Prekovremeni rad, 20. aprila na programu je nemački igrani film LJubav nemačke marke i smrt, a 27. španski igrani film Časna sestra fudbalski trener, u režiji Roberta Buesa.

foto: KCZ

Pročitajte još

PSX_20230608_232843

Manifestacija “Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti” – počinje u subotu, 10. juna

MANIFESTACIJA – BANATSKA BAJKA- LETO U GRADSKOJ BAŠTI 2023.