31. 03. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / PROMOCIJA MONOGRAFIJE U HRAMU U ŽITIŠTU
image_6487327_1

PROMOCIJA MONOGRAFIJE U HRAMU U ŽITIŠTU

Promocija istorijske monografije Begej Sveti Đurađ 1319 – 1947, koju je priredila Ljubica Budać, istoričar i arhivski
savetnik u novosadskom Arhivu Vojvodine, održaće se u nedelju 19. marta u 15 časova u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Žitištu.

Pre toga, kapitalno delo o istoriji Žitišta, u izdanju Srpske pravoslavne crkvene opštine Žitište i udruženja Begej Sveti Đurađ 1319, biće predstavljeno u Arhivu Vojvodine, u petak 17.marta u 12 časova, u Novom Sadu.

image_6483441_1

– Ovo je prvi put i zaista je jedinstvena prilika da se promocija istorijske monografije održava u pravoslavnom hramu, uz učešće crkvenog hora, bogat program i značajne goste koji su najavili dolazak – poručuju iz udruženja Begej Sveti Đurađ 1319, uz napomenu da je suizdavač monografije koja je štampana u 500 primeraka, Arhiv Vojvodine, a da kompletan projekat finansira kompanija Begej St.George iz Majamija.

– Promocije u petak u Novom Sadu i nedelju u hramu u Žitištu imaju humanitarni karakter, a sav prihod od prodaje luksuzno opremljene monografije, ići će za početak izgradnje Duhovnog centra u sklopu hrama Svetog velikomučenika Georgija u Žitištu.

foto: udruženje Begej Sveti Đurađ 1319

Pročitajte još

film Casna sestra fudbalski trener

TURNEJA FILMSKOG FESTIVALA SLOBODNA ZONA

Turneja filmskog festivala Slkbodna zona, sedamnaesti put nastavlja se u Kulturnom centru u Zrenjaninu, projekcijama ...