24. 09. 2023.
Home / Fudbal / FUDBALERKE VOGOŠĆE GOŠĆE ŽFK PROLETER
image_6483441_8

FUDBALERKE VOGOŠĆE GOŠĆE ŽFK PROLETER

Praznik za oči i dušu i sve ono što fudbal čini najuzbudljivijom sporednom stvari na svetu, viđeno je na utakmici talentovanih dama Proletera iz Zrenjanina i njihovih gošći iz Sarajeva, članica Prve lige Bosne i Hercegovine, ekipe ŽNK Vogošća.

Predigru seniorskim ekipama odigrale su kadetkinje i bolje su bile gošće, trijumfovale su rezultatom 3:0.

Seniorke Proletera, nastupile su bez nekoliko standardnih članica prve postave, kapitena Jovane Golubović,Milene Nikolić, Nine Đorđević, Miljane Radaković i Milane Dimitrijević, ali su odigrale pravu takmičaraku utakmici i bez obzira na minimalan poraz 3:2, ostavile su isličan utisak.

image_6483441_3

Treneri Aleksandar Antanasijević i Jasmin Sokić pružili su šansu svim igračicama i mogu da budu zadovoljni formom i pristupom igri, a ne treba zanemariti činjenicu da je domaćim fudbalerkama ovo bila prva pripremna utakmica, dok ekipa Vogošće ovog vikenda nastavlja prolećnu prvenstvenu bitku.

Bez obzira na poraz, hrabri sjajan kolektivni duh mladih fudbalerki Proletera, sazrevanje fudbalskog vrtića i uspešan debi Teodore Lisin, koja je, iako rođena 2009. godine, bila ubedljivo najbolji igrač na terenu, a odlično su se snašle i kapiten razvojnog tima Jovana Jovanović i debitant Anja Rešković obe 2008. godište. Od mladih snaga, nastupile su još Katarina Đokić (2009. godište), Dunja Korodi (2010.), Katarina Koljević (2008. ) koje su talentom najavile lepu perspektivu i budućnost tima iz Karađorđevog parka.

Van trave, a to je svakako najvažnije kada su prijateljska gostovanja i druženja dva prijateljska kluba u pitanju, jeste ljubaznost i gostoprimstvo, ali i sjajno ponašanje gošći, koje su imale priliku da upoznaju Zrenjanin, posete sobu sporta u Muzeju, stadion u Karađorđevom parku i druge znamenitosti, uz obećanje da će već u junu, novoj fudbalskoj familiji biti isto tako dobri domaćini u Sarajevu.

– Zahvalni smo gospodinu Seadu Čočiću koji nas je spojio, prepoznao ljudski i sportski potencijal obe ekipe koje su bile ambasadori svojih gradova na ovoj međunarodnoj utakmici – naglasio je Aleksandar Antanasijević, trener fudbalerki Proletera, ne zaboravljajući da se zahvali i Strukovnoj organizacija sudija FSG Zrenjanin, predsedniku ŽNK Vogošća, Jasminu Sokiću i njegovoj supruzi, svim devojkama iz ŽNK Vogošća i roditeljima devojčica koji su takođe bili gosti Zrenjanina, Evropskog grada sporta za 2021. godinu.

foto: ŽFK Proleter

Pročitajte još

image_6483441 (6)

SLIVE U KIKINDI NA DANIMA LUDAJE

Popularni žongler fudbalskom loptom Slavko Anđel Slive, majstorstvom i nadahnućem, uveličao tradicionalnu manifestaciju Dani ludaje ...