29. 01. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / Bioskopske projekcije Kulturnog centra Zrenjanina
kulturni

Bioskopske projekcije Kulturnog centra Zrenjanina

BIOSKOPSKE PROJEKCIJE KULTURNOG CENTRA ZRENJANINA

– U narednom periodu

U narednom periodu u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina prikazuju se tri dečja animirana i jedan igrani film. U nastavku pogledajte raspored projekcija, sinopsise i filmske trejlere.

Vidimo se u bioskopu!

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

– Ciklus animiranih filmova „Dani zanimacije“

PSX_20221230_175021

– Kulturni centar

– Četvrtak, 19. januar – Film: „Kalamiti“

– Četvrtak, 26. januar – Film: „Vonjavi pas u Parizu“

U saradnji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra u toku januara organizuje se Francuski filmski karavan u okviru kojeg se emituje ciklus animiranih ostvarenja pod nazivom „Dani zanimacije“. U četvrtak, 19. januara prikazuje se dečji film „Kalamiti“, a u četvrtak, 26. januara na programu je film „Vonjavi pas u Parizu“.

– Projekcije počinju u 20 časova. Ulaz je besplatan.

Više o filmovima

Film: „Kalamiti“ (2020, 82’)

PSX_20230109_204028

Režija: Remi Šaje

Sinopsis:

„Godina 1863. u Sjedinjenim Američkim Državama. Otac Marte Džejn strada u konvoju kojim su se uputili na Daleki zapad u nadi za boljim životom. Ona je prinuđena da upravlja zaprežnim kolima i brine o konjima. Nije joj lako, ali joj nova situacija pruža do tada nepoznati osećaj slobode. Da bi joj bilo lakše, počela je da nosi pantalone kako bi joj bilo udobnije da jaše, što je vođa konvoja, Abraham, smatrao veoma drskim. Optužena za krađu, Marta je primorana da pobegne. Kreće u istragu kako bi dokazala svoju nevinost i tokom procesa otkriva jedan potpuno novi svet i gradi svoju ličnost.“

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=09SocIoqbAc

Film: „Vonjavi pas u Parizu“ (2019, 62’)

PSX_20221230_175040

Režija: Davi Duron, Vensen Patar i Stefan Obije

Sinopsis:

«Bio jednom jedan povodljiv i živahan pariski pas, po imenu Vonjavi pas. Sa Šaplaplaom, svojim vernim drugom iz oluka, Vonjavi pas luta ulicama Pariza uzdignute glave. Uprkos svim nezgodama koje pravi, Vonjavi pas se uvek dočeka na noge! Međutim, drugim psima tu nešto biva sumnjivo…Ova luda avantura Vonjavog psa i njegovih prijatelja otkriva najmlađima poeziju Pariza!“

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=M-TXAj-DDpo

Bioskopska projekcija

– Domaći igrani film

– Film „Oluja“

Film Oluja

– Subota, 21. januar – 20 časova

– U subotu, 21. januara u bioskopu Kulturnog centra prikazuje se domaći igrani film „Oluja“. Film je urađen u režiji i po scenariju Miloša Radunovića. Projekcija počinje u 20 časova. Cena ulaznice: 250 dinara.

O filmu:

“OLUJA“ je film – drama o ratu ispričana iz ugla običnog čoveka koga maestralno glumi Jovo Maksić u ulozi Ilije, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kom je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću. U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo. U toj bitci za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.”

– Uloge: Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Novak Bilbija, Davor Janjić, Slavko Labović, Ivan Vujić i drugi.

– Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=bkgacFmuiXc

OLUJA

Filmski matine

Nedelja, 22. januar – 11 časova

Dečji animirani film „Ko se boji vuka još 2“

Film-Ko-se-boji-vuka-jos-2

– U okviru filmskog matinea u nedelju, 22. januara u Kulturnom centru prikazuje se dečji animirani film „Ko se boji vuka još 2“, sinhronizovan na srpski jezik. Početak projekcije je u 11 časova a karte se prodaju po ceni od 250 dinara na biletarnici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije.

Sadržaj:

„U gradiću u kome ovce i vukovi žive u miru, pojavljuju se dva gosta, polarna lisica i mala ovca. Niko ne očekuje u kakav problem će ih oni dovesti, a moraće da se udruže da bi prebrodili opasnost. Samo timski rad može da reši probleme i pomogne im da se suoče sa izazovima, jer su zajedno jači.“

– Trejler: https://youtu.be/i74__HRT62Q

Izvor : Grad Zrenjanin

Pročitajte još

KCZR - zgrada -

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – februar 2023.

Mesečni program Kulturnog centra Zrenjanina – februar 2023.