02. 12. 2023.
Home / Rukomet / Jubilej Mijajla Marsenića

Jubilej Mijajla Marsenića

Sinoćna pripremna utakmica protiv selekcije Švedske ostaće upamćena osim po tome što je prva zvanična u 2023. godini, po tome što je Mijajlo Marsenić odigrao 100. meč u dresu reprezentacije Srbije.

Svoj put u ”najsvetijem dresu” kako sam kaže, započeo je davne 2012. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Nemačke, protivnika koji ga očekuje na predstojećem Svetskom prvenstvu u Poljskoj.

Od tog gostovanja u zemlji u kojoj i sada nastupa igrajući za berlinske ”Lisice” prošlo je više od 10 godina i u njih su stala dva svetska prvenstva (2013. i 2019.) i četiri šampionata Evrope (2016, 2018, 2020. i 2022.)

O velikom jubileju kojim može da se pohvali mali broj rukometaša kaže: ”Izuzetno sam ponosan i privilegovan zato što sam odigrao toliki broj utakmica u dresu Srbije što meni neizmerno znači. Nadam se da će ih biti još mnogo i da ćemo na ovom prvenstvu napraviti rezultat za ponos čime bismo krunisali ovaj broj utakmica na najbolji mogući način. Iskoristio bih priliku da čestitam Božić svim vernicima i da poželim sve najbolje.”

Statistički gledano, u Bundes ligi nastupa u formi života, dok je za Srbiju oduvek bio jedan od najboljih, od kadetske nacionalne selekcije pa do svake odigrane utakmice u seniorskoj reprezentaciji.

Poznat je po tome da se nikada ne štedi, uvek daje i više od sopstvenih mogućnosti, bodri i podiže sve oko sebe. Van terena, jedan od omiljenih u svim ekipama sa kojima je nastupao.

Ipak, od svih titula, najdraža mu je ta što je otac malog Lazara, a Rukometni savez Srbije mu želi istorijski uspeh na prvenstvu koje započinje u Katovicama za nedelju dana.

Izvor : RSS

Pročitajte još

Matija Nikolić ostvario dečački san

U okviru EHF nedelje nacionalnih timova kojom muška seniorska reprezentacija Srbije započinje pripreme za januarski ...