02. 12. 2023.
Home / Rukomet / Svečanim koktelom obeležena “Godina za medalju”

Svečanim koktelom obeležena “Godina za medalju”

Novogodišnjim koktelom spuštena je zavesa i urađen je osvrt na rezultate koji su i bili povod da se okupi rukometna Srbija, nagrade najbolji pojedinci i ekipe, ali i pokaže zahvalnost za podršku stalnim partnerima.

Svečanost je otvorila predsednica RSS, gospođa Milena Delić, koja nije krila zadovoljstvo zbog jednog ovakvog skupa.

”Moje lično mišljenje je da je iza nas zaista uspešna godina. Tri medalje nisu mala stvar i izuzetno smo ponosni na njih, pogotovo što su to medalje mlađih selekcija što je zalog za budućnost.”

O planovima i očekivanjima gospođa Delić istakla je razvoj mlađih selekcija kao glavni prioritet, što je i izglasano na sednici Skupštine održanoj uoči svečanosti.

Ipak, godinu otvaraju seniori nastupom na Svetskom prvenstvu za koje predsednica smatra da imamo kvalitet i da možemo da se pokažemo u dobrom svetlu.

”Verujem u njihove mogućnosti, mislim da mogu da nas obraduju. Grupa jeste teška, ali pobede nad protivnicima kao što su Nemačka i Katar nisu nemoguće. Može se igrati i sa protivnicima iz grupe sa kojom se ukrštamo. Od izuzetnog značaj bi bio prolazak u četvrtfinale i mesto koje vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre.”

Laureati nisu krili oduševljenje zbog priznanja, posebno najbolji trener u 2022. godini, selektor bronzanih juniora, gospodin Đorđe Teodorović.

”Jako mi je teško da sakrijem emocije kako zbog ovog događaja tako i kada se setim svega što je ova sjajna grupa momaka učinila. Oduvek sam svoje trenerske snove i ambicije vezivao za medalju sa reprezentativnom selekcijom i to se ove godine i ostvarilo.”

Medalje za ostvarenje u još uvek aktuelnoj godini dobile su i ženska i muška reprezentacija koje su nastupale na Mediteranskim igrama, a predvodili su ih selektori najjačih selekcija RS Srbije, Uroš Bregar odnosno Antonio Đerona. Gospodin Bregar je opravdano odsustvovao sa svečanosti, dok je gospodin Đerona uživao sa svojim momcima u proslavi velikih rezultata.

U pojedinačnoj konkurenciji nagrađeni su najperspektivniji mladi igrači, Nataša Ćetković u ženskoj, odnosno Stefan Dodić u muškoj konkurenciji. Katarina Bojičić izglasana je za najbolju igračicu protekle sezone, dok je Lazar Kukić najbolji srpski rukometaš u tradicionalnom izboru RSS.

”Zahvalna sam pre svega svojim saigračicama, ali i svima koji su zaslužni da večeras budem ovde. Nagrada za mene predstavlja motivaciju i potrudiću se da ovo bude samo prva u nizu. Ipak, moja najveća želja je da kao reprezentacija osvajamo trofeje i na pozitivan način predstavljamo srpski ženski rukomet”, poručila je rukometašica Jagodine, a potom se prisutnima obratio i Lazar Kukić.

”Ova nagrada za mene predstavlja veliku čast. Pre svega potvrda mog dosadašnjeg rada i nivoa koji sam dostigao, ali se na tome neću zaustaviti. Kao i svi moji saigrači, svaki lični uspeh bih zamenio medaljom sa reprezentacijom. Daćemo sve od sebe da obradujemo ljubitelje rukometa u Srbiji. Za kraj bih se zahvalio Rukometnom savezu Srbije i predsednici Mileni Delić za svu podršku i uslove koje imamo za pripreme, a koji su svake godine sve bolji”, zaključio je Kukić.

Za najbolji sudijski par po izboru sudijske komisije proglašen je tandem Boričić – Marković.

Sponzorima i medijskim partnerima uručena je posebna zahvalnica, dok je svečanost obeležilo i prisustvo rukovodećih ljudi gradskih uprava Zrenjanina, Kragujevca, Leskovca, Loznice, Kraljeva i Novog Sada koji su u bili domaćini važnim utakmicama svih reprezentativnih selekcija.

Izvor: RSS

Pročitajte još

Matija Nikolić ostvario dečački san

U okviru EHF nedelje nacionalnih timova kojom muška seniorska reprezentacija Srbije započinje pripreme za januarski ...