02. 12. 2023.
Home / Rukomet / Okupila se muška seniorska reprezentacija Srbije

Okupila se muška seniorska reprezentacija Srbije

Okupljanjem u Staroj Pazovi muška nacionalna selekcija Srbije započela je završni deo priprema za šampionat sveta koji se održava od 11. do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.

U Sportski centrar Fudbalskog saveza Srbije stigla je većina rukometaša, kao i stručni štab na čelu sa Tonijem Đeronom, dok će se naknadno priključiti momci koji nastupaju u nemačkoj Bundes ligi.

”Prvu nedelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbede kvalifikacije za Olimpijske igre”, rekao je po dolasku selektor Orlova.

Miloš Orbović istakao je atmosferu u ekipi zbog koje je jedva čekao da dođe na okupljanje.

”Fenomenalan je osećaj! Ubeđen sam da svako od nas jedna čeka da dođe ovde, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa lepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvek ima snage i želje.”

Desno krilo reprezentacije, jedan od najiskusnijih, Bogdan Radivojević, iako dolazi posle napornog prvog dela sezone naglašava da za dres Srbije nikada ne fali motiva.

”Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sve svoja postignuća bih menjao za medalju sa reprezentacijom! Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe.”

Na poslednju proveru pred put u Poljsku odlazi se 5. januara, kada će Srbija odmeriti snage u dve utakmice sa selekcijom Švedske, drugim domaćinom turnira.

Izvor: RSS

Pročitajte još

Matija Nikolić ostvario dečački san

U okviru EHF nedelje nacionalnih timova kojom muška seniorska reprezentacija Srbije započinje pripreme za januarski ...