02. 12. 2023.
Home / Rukomet / Selektor Đerona objavio spisak igrača za SP

Selektor Đerona objavio spisak igrača za SP

Muška rukometna reprezentacija Srbije naredne nedelje okupiće se u Staroj Pazovi i započeti pripreme za Svetsko prvenstvo koje će se od 11. do 29. januara igrati u Poljskoj i Švedskoj.

Na spisku selektora Antonija Đerone našla su se 23 igrača.

Golmani: Vladimir Cupara, Todor Jandrić, Dejan Milosavljev i Milan Bomaštar

Krila: Vanja Ilić, Nemanja Ilić, Bogdan Radivojević i Vukašin Vorkapić

Bekovi: Ilija Abutović, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Marko Milosavljević, Lazar Kukić, Aleksa Kolaković, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Milan Milić i Jovica Nikolić

Pivotmeni: Luka Rogan, Dragan Pešmalbek, Ivan Popović i Mijajlo Marsenić.

Od nedelje, 25. decembra, strateg nacionalnog tima imaće na raspolaganju 19 igrača sa spiska. Od 1. januara sa pripremama će nastaviti njih 16, pojačani Milosavljevim, Bomaštarom, Nikolićem i Marsenićem koji će se tada priključiti ekipi.

Orlovi će do 5. januara trenirati u Sportskom centru FSS, a zatim će otputovati u Švedsku gde će 6. i 9. januara odigrati prijateljske mečeve sa domaćinom. Izabranici trenera Đerone potom će se preseliti u Poljsku i takmičenje na šampionatu sveta započeti u Katovicama 13. januara, utakmicom sa Alžirom. U okviru grupe E odmeriće još i snage sa selekcijom Nemačke 15. januara, kao i sa Katarom dva dana kasnije.

Izvor: RSS

Pročitajte još

Matija Nikolić ostvario dečački san

U okviru EHF nedelje nacionalnih timova kojom muška seniorska reprezentacija Srbije započinje pripreme za januarski ...