05. 06. 2023.
Home / Košarka / SJAJNI UTISCI SA 15. MEMORIJALA DRAGIŠA ŠARIĆ
Trijumf na 15. Memorijalu Dragiša Šarić

SJAJNI UTISCI SA 15. MEMORIJALA DRAGIŠA ŠARIĆ

Zrenjaninski legendarni košarkaš i najstariji aktivni igrač na Balkanu, Aleksandar Stevanov, poznat po nadimku Aca Džabar, po tradiciji, kao veteranaki reprezentativac Srbije, učestvovao je na Memorijalnom turniru veterana Dragiša Šarić, u Beogradu.

– Utisci su fascinatni, svake godine nas je sve više, učestvovalo je 58 ekipa veteranki i veterana iz Španije, Italije, Tirske i brojnih drugih zemalja širom Evrope, koji su na parket istrčali u čast nekadašnjeg igrača i trenera Partizana – napominje zrenjaninac koji je do svoje 58 godine bio aktivan košarkaš u srpskoligaškom timu iz rodnog grada, čime je oborio rekord i postao jedinstven na Balkanu.

– Ja sam kao veteranaki reprezentativac samo deo lepe manifestacije sećanja na velikog asa, predstavljam Zrenjanin i voleo bih da sledeće godine reprezentacija mog grada nastupi na ovom značajnom košarkaškom turniru veterana – dodaje popularni Aca Džabar.

Među slavnim košarkašima Zrenjaninac Aleksandar Stevanov

O legendarnom košarkaškom asu i sjajnom čoveku, govorili su selektor Srbije Svetislav Pešić, Mihovil Nakić, Marija Tonković, Srećko Jarić, Miodrag Marić, Nebojša Zorkić, a osim humanitarne akcije prikupljanja sredstava u akciji za borbu protiv nasilja nad ženama i organizaciji Osvit iz Niša, dodeljene su plakete zahvalnosti za 2022. godinu, koje su između ostalih dobili nekadašnji reprezentativci Sofija Pekić i Mihovil Nakić.

PREMINUO U PULI 2008. GODINE

Dragiša Šarić iznenada je preminuo jula 2008. godine na odmoru u Puli. a u to vreme bio je pomoćni trener u Partizanu.Tokom igračke karijere, Šarić je nastupao za Radnik, Ušće, Vojvodinu, Partizan, Profikolor, Honved i Beobanku, dok je poslednju sezonu kao igrač proveo 1999. godine na Islandu. Kao trener radio je u beogradskim Lavovima, Vojvodini, Vizuri, Mega Ishrani i Partizanu.

foto: Memorijalni turnir Dragiša Šarić

Pročitajte još

Janjusevic-1-450x300

TEHNIČKI PREGLED „JANJUŠEVIĆ“ SEČANJ – DVE DECENIJE POSTOJANJA

Privredno društvo „Janjušević“ d.o.o. Sečanj ovih dana obeležava značajan jubilej, dve decenije od svog osnivanja ...