27. 11. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / POZNATI LAUREATI KNJIŽEVNOG KONKURSA ULAZNICA 2022.
Književni konkurs Ulaznice

POZNATI LAUREATI KNJIŽEVNOG KONKURSA ULAZNICA 2022.

Žiri Književnog konkursa Ulaznica 2022. na kojem je učestvovalo preko hiljadu radova, proglasio je laureate za ovu godinu, u konkurenciji najbolje pesme, priče i eseja.

Prvu nagradu u konkurenciji poezije, osvojila je Milica Radojičić, iz Nikšića, za pesmu Dekonstrukcija mita, drugu Novosađanla Katarina Savkov, za pesmu Kilometraža i treću Maja Ručević, iz Zagreba, za pesmu Sindrom rupe.

Prvonagrađena za prozu je Beograđanka, Mirjana Drljević, za priču Moj otac, druga nagrada pripala je Ireni Skopljak Barić, iz Vrboveca, za priču Talog i treća Katarini Fiamengo Alispahić, iz Beograda, za priču Odmor.

Najbolji esej napisao je Stefan Mladenović, iz Jagodine, O socijalnoj pravdi i jednakosti u Nušićevoj komediji Narodni poslanik, drugu nagradu osvojio je Željko Milović, iz Bara, za esej Marpukinica, a treću Zrenjaninka Kristina Todorović, za esej Žak Derida – uloga teksta.

Nagrade tradicionalne Ulaznice, najboljim autorima, biće dodeljene 9. decembra u Biblioteci u Zrenjaninu.

foto: Biblioteka Zrenjanin

Pročitajte još

Strip konkurs Betmen u NMZ

Zatvaranje izložbe i proglašenje nagrađenih u strip-konkursu “Betmen: Legende o mračnom vitezu” – utorak, 29. novembar, u 18h

Zatvaranje izložbe strip-tabli i ilustracija „ZAGONETAČ: GODINA PRVA“ i proglašenje nagrađenih na strip-konkursu “Betmen: Legende ...