29. 09. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / U Kulturnom centru Zrenjanina festival “Evropska saradnja: filmska priča” – ponedeljak, 26. septembar
PSX_20220921_174740

U Kulturnom centru Zrenjanina festival “Evropska saradnja: filmska priča” – ponedeljak, 26. septembar

FESTIVAL «EVROPSKA SARADNJA: FILMSKA PRIČA»

– Projekcije dva dokumentarna filma

– Kulturni centar Zrenjanina

– Ponedeljak, 26. septembar

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“, biće održan u ponedeljak, 26. septembra u Kulturnom centru Zrenjanina, u organizaciji Ministarstva za evropske integracije u saradnji sa INTERREG IPA programom prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. U okviru festivala prikazaće se dva filma.

U 18 časova zakazana je projekcija filma „Telenovela sivo u koloru“, nakon čega je planiran razgovor sa rediteljem, a od 20 časova prikazuje se „Kuća lutaka“. Projekcije su u Velikoj sali. Ulaz je slobodan.

– Više o filmovima i festivalu pogledajte u nastavku.

26. septembar, 18 časova – TELENOVELA SIVO U KOLORU, režija: Filip Martinović (Srbija, 2021, 63′)
Sinopsis:

«Rođen u Beogradu, odrastao u Barseloni, Filip postavlja sebi jedno, na prvi pogled, jednostavno pitanje- odakle sam? U potrazi za odgovorima, zajedno sa Ašom, Etiopljankom čija je prošlost još komplikovanija od njegove, odlutaće na daleka mesta na kojima im se priviđaju scene iz španskih serija.»

https://www.youtube.com/watch?v=-cVXT6IkXEI

26. septembar, 20 časova – KUĆA LUTAKA, režija: Tudor Platon (Rumunija, 2020, 68’)

Sinopsis:

«Priča o tradicionalnom godišnjem odmoru grupice 70-godišnjih gospođa. Svake godine Cica, Nana i njihove prijateljice povlače se u osamu vile u prirodi, podalje od muškaraca i užurbane svakodnevice. U njihovom druženju prepliću se radost življenja i uspomene, melanholija i sreća, tračevi i šale. Sve to im služi kako bi održale privid da vreme ne prolazi i da su još onako lepe i zgodne djevojke kakve su bile pre 50 godina.»

https://www.youtube.com/watch?v=HRvqkr1EEk4

O festivalu

Festival „Evropska saradnja: filmska priča“ tradicionalno posvećujemo obeležavanju i promovisanju Dana evropske teritorijalne saradnje koji je EU ustanovila 2013. godine.
Obeležavanjem ovog dana Srbija se pridružuje dešavanjima koja se ovim povodom, tokom septembra i oktobra, organizuju u više od 40 zemalja širom Evrope.

Osnovni cilj festivala „Evropska saradnja: filmska priča“ je da se projekcijom tri dokumentarna filma, iz različitih evropskih zemalja, ukaže na značaj teritorijalne saradnje i povezivanja ljudi u svim životnim segmentima, od privrede do stvaralaštva.

Tizer za festival možete pogledati na sledećem linku: https://bit.ly/3QvQQbG

Izvor : Grad Zrenjanin

Pročitajte još

kczr

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 6. oktobra 2022.

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 6. oktobra 2022.