08. 06. 2023.
Home / Fudbal / IVAN MIKALAČKI, FUDBALSKI SUDIJA IZ ZRENJANINA, NA UTAKMICI LIGE ŠAMPIONA MLADIH TIMOVA
image_6487327

IVAN MIKALAČKI, FUDBALSKI SUDIJA IZ ZRENJANINA, NA UTAKMICI LIGE ŠAMPIONA MLADIH TIMOVA

Momenat za istoriju fudbala u Zrenjaninu i još jedno u nizu priznanja za kvalitetan rad Organizacije fudbalskih sudija u ovom gradu, je delegiranje i sjajna promocija suđenja Ivana Mikalačkog, na utakmici Lige šampiona, igrača do 19 godina.

1663519079299_image_6487327

Europska nogometna kuća, na prijedlog sudije Povjerenstva FSS-a, povjerila je sucu Superlige i predsjedniku lokalne sudija, utakmicu Lige prvaka za mlade momčadi u Portugalu, gdje je Mikalački bio th prvi pomoćni sudac na utakmici mali 2. Kola UEFA OMLADINSKE LIGE između Porto i Kluba Briža, u kojem su trijumfirali domaći nogometaši, rezultatom 2:1

Utakmicu je sudio Nenad Minaković, jedan od najmlađih srpskih sudija sa znakom FIFA, dok je drugi pomoćni sudija bio prvoligaški delilac pravde Aleksandar Govedarović iz Velike Plane. Četvrti sudija bio je portugalac Carlos Andre Fernandes Macedo.

1663519079649_image_6487327

Delegacija Mikalčakija na pomenutoj utakmici je ogroman korak kako za njega lično tako i za gradsku sudijsku organizaciju, ali i za ceo zrenjaninski fudbal, s obzirom da je skoro deceniju posle tadašnjeg pomoćnog sudije FIFA-e, a i od j ponovno izabrani predsjednik Profesionalnog profesionalna organizacija sudija Fudbalskog saveza Vojvodine Branko studira Pavlović je bio na međunarodnoj sceni.

– Velika čast, odgovornost, ali i zadovoljstvo.Debi je protekao u najboljem redu i veoma sam srećan i nosim prelepe impresije iz Portugala – neposredno nakon povratka u Zrenjanin, poručio je Ivan Mikalački.

foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

image_6487327

LETNJI TURNIR U MALOM FUDBALU OD 1.JULA NA BAGLJAŠU

Tradicionalni 23. letnji turtnor u malom fudbalu Bagljaš 2023. igraće se od 1.jula na terenu ...