22. 09. 2023.
Home / Ostali sportovi / Gradonačelnik Simo Salapura uputio čestitku Ivani Vuleti na osvojenoj tituli šampionke Evrope u skoku udalj
ivana vuleta 2

Gradonačelnik Simo Salapura uputio čestitku Ivani Vuleti na osvojenoj tituli šampionke Evrope u skoku udalj

Srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je sinoć zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu gde je do drugog evropskog zlata na otvorenom stigla sa preskočenih sedam metara i šest centimetra iz prve serije, čime je izjednačila svoj najbolji rezultat ove godine.

“Po ono što sam došla, to sam ispunila. Ovo je stvarno nešto što sam čekala četiri godine”, rekla je Vuleta posle finala, a preneo je Srpski atletski savez.

Tim povodom čestitku Ivani Španović na osvojenoj tituli evropske šampionke skoka udalj uputio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

ivana vuleta

– Čestitam na sjajnom rezultatu! Zrenjanin, tvoj rodni grad, ponosan je na tebe i ovaj sjajan uspeh. Uvereni smo da ćemo i ubuduće slaviti tvoje rezultate – poručio je gradonačelnik Salapura.

Srebrnu medalju osvojila je aktuelna olimpijska i svetska šampionka, Nemica Malaika Mihambo skokom od 7,03 metra, dok je bronza pripala Britanki Džasmin Sojers koja je u poslednjoj seriji skočila 6,80 metara.

FOTO: Srpski atletski savez

Izvor: Grad Zrenjanin

Pročitajte još

IMG_5190

ŠESTO KOLO VOJVOĐANSKE TREKING LIGE

U okviru 21. Bukovačkog maratona, održano je šesto kolo Vojvođanske treking lige u kojem je ...