20. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / Ovog vikenda u gradu – ZROK FEST – KORZO FEST – BANATSKA BAJKA –
Banatska bajka - plakat 2022.

Ovog vikenda u gradu – ZROK FEST – KORZO FEST – BANATSKA BAJKA –

OVOG VIKENDA U GRADU

– Amfiteatar Kulturnog centra Zrenjanina

– Glavna gradska ulica – centar grada

– Županijski park (Gradska bašta)

Kulturni centar Zrenjanina i ovog vikenda u saradnji sa partnerima organizuje veliki broj letnjih programa u otvorenom prostoru na par gradskih lokacija. Završnica Korzo festa publiku očekuje u petak, 29. i subotu, 30. jula, rok svirke – ZROK fest sa nastupom tri benda održaće se u Amfiteatru Kulturnog centra a manifestacija «Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti» ‘krupnim koracima’ svojim svakodnevnim programima ulazi u završni mesec organizacije programa za sve generacije.

Raspored programa, nastupa i prezentacija pogledajte u nastavku ili na sajtu www.kczr.org

Hand made trio

KORZO FEST

– Završnica ovogodišnje manifestacije

– Petak, 29. i subota, 30. jul

Ovog vikenda završavamo ovogodišnju manifestaciju KORZO FEST uz odlične svirke, nastupe poznatih bendova i čuvene umetničke i edukativne radionice koji će ulepšati boravak posetilaca u glavnoj gradskoj ulici. Bogat i žanrovski različit programski sadržaj za sve generacije u petak 29. jula kod Vodotornja, nudi nastup tamburaškog orkestra „Banda drvena“ a u subotu, 30. jula nastupa dobro poznat, na domaćoj estradi, „OK bend“. Za ljubitelje programa „ulična svirka“ u subotu, 30. jula očekuje se i nastup, ovog puta, tria „Hand Made“. Petak i subota, pored radionica rezervisani su i za dve dečje predstave interpretirane po motivima poznate priče „Tri praseta“ i bajke „Uspavana lepotica“.

Raspored programa pogledajte u nastavku:

MUZIČKI KONCERTI KOD VODOTORNJA

29. jul – 22h – BANDA DRVENA, Tamburaški Rock’n’Roll

30. jul – 22h – OK BEND

PROGRAM „ULIČNA SVIRKA,, – PLATO ISPRED STARE ROBNE KUĆE

30. jul – TRIO “HAND MADE” – 20:30h

PETAK, 29 JUL

Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANJA VIORELA FLORE“

Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANJINE STAKLENE ISKRE“

Plato ispred Robne kuće 19h- RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE

Plato kod Vodotornja 19h – LJUBITELJI ŽIVOTINJA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINJAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.

Plato kod Vodotornja 19:30h – JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)

Plato ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ 20h – KNJIŽEVNO VEČE

SUBOTA, 30 JUL

Plato ispred Robne kuće 19h – DEČIJA RADIONICA „ŠKOLA CRTANJA VIORELA FLORE“

Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA STARIH ZANATA „JANJINE STAKLENE ISKRE“

Plato ispred Robne kuće 19h – RADIONICA KERAMIKE ZA ODRASLE

Plato kod Vodotornja 19h- LJUBITELJI ŽIVOTINJA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINJAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.

Plato kod Vodotornja 19:30h JOVAN CARAN – PREDSTAVE ZA DECU: „TRI PRASETA“ I „USPAVANA LEPOTICA“ (dve bajke)

Plato kod Vodotornja 19h- LJUBITELJI ŽIVOTINJA I PRIRODE „ZELENE ŠAPE“ – EDUKACIJA O ŽIVOTINJAMA, PRIRODI I NEOPHODNOSTI RECIKLAŽE.

– – Organizatori manifestacije su Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada Zrenjanina. Podršku pri realizaciji manifestacije pružile su ustanove kulture: Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”, Narodni muzej Zrenjanin, i Narodno pozorište “Toša Jovanović” Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin. Prijatelji manifestacije su PerSu marketi.

ZROK FEST

– Kulturni centar Zrenjanina

– Subota, 30. jul – 22 sata

U subotu, 30. jula u okviru ZROK festa nastupaju bendovi: TBK, „Neprijatelj prelazi Zeku“, Drink or Die. Koncert počinje u 22 sata u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je besplatan.

BANATSKA BAJKA

U zrenjaninskoj Gradskoj bašti u toku je manifestacija «Banatska bajka – leto u gradskoj bašti“. Svakodnevni kulturno umetnički programi za sve generacije održavaće se do 28. avgusta. Detaljan prgramski sadržaj objavljuje se na stranici https://www.facebook.com/Banatska-Bajka-Leto-U-Gradskoj-Ba%C5%A1ti 1341842445907622/. Manifestaciju organizuju Kulturni centar, Turistička organizacija i IP Media 023 Zrenjanin. Pokrovitelj manifestacije je Grad Zrenjanin.

Raspored programa «Banatske bajke» za naredni period

Sreda 27. jul – U 19 časova počinje nastup Ženske pevačke grupe Kulturnog centra Zrenjanina «Filigran» a nakon koncerta sa početkom u 21 sat, održaće se književno veče Darka Ješića iz Starčeva.

Četvrtak 28. jul – U 18 časova održaće se logopedska radionoica, u 19 časova radionica dečjeg centra «Smajli» a sa početkom u 21 sat počinje projecija filma: „Kondorito- avantura u svemiru“.

Petak, 29. jul u 20 časova nastupa Milica Dosković sa gostima

Subota, 30. jul – 20 časova – nastup muzičkog sastava Bid Bend „Gagić i prijatelji“

Nedelja, 31. jul – 21 sat – bioskop na otvorenom – projekcija dečjeg filma

Ponedeljak, 1. avgust – 20 časova – nastup muzičara Dragoljuba Grbića iz Aleksandrova

Utorak, 2. avgust – 20 časova – Pivsko veče – predstavljanje Male Pivare „Crna kornjača„ iz Beograda uz nastup dua „Hand Made“

Sreda, 3. avgust – 20 časova – promocija knjige „Avramovi iz Panonije“ Biljane Dimitrijevič Martinov – autorka i prijatelji –

Četvrtak, 4. avgust – U 18 časova studio Cekom realizuje radionicu animacije, od 19 časova organizuje se čitaonica GNB „Žarko Zrenjanin“ a od 20 časova radionica „Planeta“ Kreativnog centra „Dečije carstvo“. U 21 sat na programu je projekcija filma za decu.

Petak, 5. avgust – 20 časova – nastupa Milica Dosković sa gostima

Ulaz na programe navedenih manifestacija je besplatan.

Organizator ZROK festa je Kulturni centar Zrenjanina, KORZO fest organizujemo u saradnji sa Turističkom organizacijom grada a u organizaciji manifestacije «Banatska bajka – leto u Gradskoj bašti» pored gradske TO učestvuje i IP Media023. Pokrovitelj manifestacija je Grad Zrenjanin a prijatelj manifestacija su PerSu marketi.

Satnicu održavanja programa za sve tri manifestacije možete pogledati na sajtu Kulturnog centra Zrenjanina www.kczr.org

Dobro došli!

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Izvor: Grad Zrenjanin

Pročitajte još

Screenshot_2022-08-16-20-05-36-673_com.android.chrome

NEODOLJIVI ŠARMER I ŠUTER

IN MEMORIAM KOSTA ARSENIJEVIĆ 1954. – 2022.