20. 08. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / PREMINUO PROFESOR SLAVOLJUB GROZDANOV NEKADAŠNJI ŠAMPION DRŽAVE U STRELJAŠTVU
viber_slika_2022-07-21_11-51-18-027

PREMINUO PROFESOR SLAVOLJUB GROZDANOV NEKADAŠNJI ŠAMPION DRŽAVE U STRELJAŠTVU

Profesor istorije u penziji, Slavoljub Grozdanov preminuo je u 87. godini u rodnom Zrenjaninu, a više od sedam decenija bio je aktivni član Streljačke družine Bečkerek 1825 i doajen streljačkog sporta u Zrenjaninu, ali i celoj Srbiji.

Rođen 1935. godine u Zrenjaninu, nakon završetka studija, radio je dve godine u Narodnom muzeju, a zatim do penzionisanja u prosveti i uporedo bio posvećen velikoj ljubavi streljaštvu, u koje je kročio 1949. godine, postavši član Streljačke družine Bečkerek 1825, a kao reprezentativac Vojvodine i Jugoslavije, ostvario je značajne rezultate na prvenstvima države. Počeo je s gađanjem iz vojničke puške, a potom iz pištolja, vazdušne puške i malokalibarskog oružja.

Slavoljub Grozdanov_1

Na njegovu inicijativu osnovane su brojne streljačke družine i sportski objekti namenjeni streljaštvu, a uz angažovanje na brojnim školskim olimpijadama, doprineo je značajno da Streljačka družina Bečkerek 1825 decenijama održi kontinuitet uspešnog aktivnog sportskog kolektiva u brojnoj zrenjaninskoj sportskoj porodici i svoje bogato znanje i iskustvo uspešno prenosio mlađim generacijama strelaca.

Komemorativni skup povodom smrti profesora Grozdanova biće održan u petak 22. jula u 11 časova, u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, a sahrana je istog dana u 13 časova, na Temišvarskom groblju u Zrenjaninu.

foto: Streljački savez Srbije

Pročitajte još

raketni-modelari-1

Na glavnom gradskom trgu večeras je svečano otvoren Evropski šampionat za raketne modelare – učestvuje blizu dve stotine takmičara iz dvanaest zemalja

Defileom učesnika iz dvanaest zemalja, među kojima i Srbije, i prigodnim programom na glavnom gradskom ...