20. 08. 2022.
Home / Fudbal / BELI ORLOVI GOSTI ZRENJANINA
PRIJEM-ORLOVI-OKRUG-000

BELI ORLOVI GOSTI ZRENJANINA

Članovi fudbalskog kluba Beli orlovi iz američkog grada Nju Džerzi, na čelu sa Zrenjanincem Đorđem Uzelcem, bili su gosti načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga Predraga Tađenovića i predsednika Skupštine grada Zrenjanina Čedomira Janjića.

Članovi popularnog fudbalskog kluba iz Amerike, su na proputovanju do Trsta, gde od petka učestvuju na turniru u malom fudbalu.

– U Americi sam od 2010. godine, u klubu sam kapiten, a moj otac je trener i menadžer, a osim članova koji su Srbi, imamo i Engleza, Italijana, jednog igrača iz Obale slonovače – kaže Đorđe, uz napomenu da je insistirao da drugovima pokaže i u najlepšem svetlu predstavi svoj rodni grad i Srbiju, čije korene klub nosi.

Fudbalski klub Beli orlovi osnovan je 1993. godine u Patersonu, Nju Džerzi, pri tamošnjoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Đorđa i osim što okuplja srpski živalj, naše sunarodnike koji žive i rade u tom delu Amerike, otvoren je za sve ljude dobre volje, one koji žele da kroz sport neguju saradnju i prijateljstvo.

U ekipi koja učestvuje na turniru u Italiji su i Srbin poreklom iz Čačka, ali i Englez, Italijan rođen u Americi, dok je jedan igrač poreklom s ostrva Sen Martin.

foto: grad ZrenjaninPročitajte još

FB_IMG_1660631787655

PLANINSKI LEPOTAN USPOMENA KOJA SE PAMTI

Ekspedicija Fudbalskog kluba Sporto iz Zrenjanina, uspešno je okončala tradicionalne letnje pripreme na Kopaoniku, dečaci ...