01. 10. 2022.
Home / Kultura i život oko nas / MAJI OGNJENOVIĆ MURAL U RODNOM GRADU
MURAL-MAJA-OGNJENOVIC-FINISH-000

MAJI OGNJENOVIĆ MURAL U RODNOM GRADU

Kapiten ženake odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović, rođena Zrenjaninka, na fasadi zgrade u naselju 4. jul, u kojoj je odrasla, dobila je mural, koji je oslikao, akademski slikar iz Zrenjanina, Flora Viorel.

Majin pobednički portret, dimenzija 2 x 4 metra, kao veran prikaz jedne od fotografija sa sportskog terena, konačno je zaživeo, nakon odlaganja radova zbog vremenskih uslova i zdravstvenog stanja autora, urađen je u dvobojnim tonovima bele i braon akrilne boje, koja je postojana i dugotrajna.

MURAL-MAJA-OGNJENOVIC-FINISH-003

– U slikanju portreta imam veoma veliko iskustvo, jer sam ih uradio više hiljada, a mali problem je bio transponovanje fotografije u crtež, koji mora sadržati određene parametre, ženski lik zahteva i nežnije tonove od muškog i mislim da sam to ovim radom postigao – istakao jeFlora Viorel.

Maja Ognjenović jedna je od najuspešnijih i najtrofejnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu, a nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, zbirci trofeja prošle godine dodala i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija, a osvojila je i jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na
šampionatima Starog kontinenta. Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin u godini u kojoj je nosio titulu Evropskog grada
sporta.

MURAL-MAJA-OGNJENOVIC-FINISH-006

foto: grad ZrenjaninPročitajte još

kczr

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 6. oktobra 2022.

Program Kulturnog centra Zrenjanina do 6. oktobra 2022.