12. 08. 2022.
Home / Fudbal / E TAKO SE IGRA FUDBAL, SVE OSTALO JE MANJE VAŽNO
IMG-2272756fed3b2a22b27b98d3b2ad9919-V

E TAKO SE IGRA FUDBAL, SVE OSTALO JE MANJE VAŽNO

Da grad Zrenjanin ne treba da brine za budućnost fudbala, hrabro, uz čojstvo i junaštvo, pokazali su danas pioniri FK Sporto u duelu sezone i utakmici plejofa sa novosadskom Vojvodinom, na terenima Sportskog centra Vujadin Boškov u Veterniku.

Bez obzira na poraz posle izvođenja penala 4:3, u regularnom toku, utakmica je završena 2:2, ostaje gorak ukus nezasluženog poraza, ali i srce kao Fruška Gora, zbog sjajne igre i prezentacije modernog fudbala, zelenih Sportovaca.

IMG-3c5e72aa38e8b1c784ac71d0b6f8226c-V

Kada kažem zelenih, osim dresova u toj boji, koja je osnovna boja kluba, mislim i na još neiskvarene detinje duše, koje su danas povređene, ranjene nepravdom, kakvih će još biti u životu i na koje se moraju naviknuti.

Sa druge strane, a to je mnogo važnije, poput bistrog planinskog izvora, ostaje kristalno jasan utisak, da su u duelu sa Vojvodinom danas, bili bolji protivnik, dva puta vodili, 1:0 i 2:1, imali stopostotnu šansu za 3:1, a onda je u džak prepun sumnje i mutne prašine, prste umešao delilac pravde, kažu svi, dosudio nepostojeći jedanaeatarac, samo dva minuta pre kraja i Voša je iz penala, došla do slamke spasa.

Kako to obično, u takvim, za nejaka pleća, stresnim situacijama biva, psihološki pad učinio je svoj pir i šansa generacije, otišla je sa blagim novosadskim lahorom, a ostao je samo žal za onim što je trebalo da se dogodi i što bi bilo pravično pod ovom kapom nebeskom.

Ali ostaje vreme, rad koji inače krasi pionirsku generaciju zelenih Sportovih divnih dečaka, pred kojima je lepa fudbalska budućnost.

– Nemam zaista ništa da zamerim igračima, svaka im čast, moralni su pobednici ovog velikog duela – naglasio je kordinator struke u FK Sporto i trener ove sjajne generacija pionira.

Praktično, sastavljeni iz dve zrenjaninske mesne zajednice, hrabri i odvažni, naoružani željom da pokažu da su naučili da igraju fudbal, hrabro su očitali fudbalsku lekciju ozbiljnoj selekciji, Vošinoj familiji dečaka sastavljenoj iz svih krajeva Vojvodine, Bosne i Hercegovine.

– Bravo dečaci, bravo mali Sportovci – uzviknuo je popularni Kepara, danas u ulozi snimatelja i specijalnog izveštača portala Sportino, kome se srdačno zahvaljujemo na trudu, snimcima i fotografijama.

Živeće fudbal u Zrenjaninu, samo napred hrabro momci, titule su Vaša lepa budućnost!!!

foto by KeparaPročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...