12. 08. 2022.
Home / Fudbal / DVA MILOŠA VELIČANSTVENA
IMG_20220530_111720

DVA MILOŠA VELIČANSTVENA

Da tekst započnemo starom narodnom, kakav deda, takav unuk, ne bi bilo fer prema tati Marku, ali kad je reč o Zorićima, poznatoj zrenjaninskoj fudbalskoj familiji, onda ljutnje nema, osim možda protivničkih golmana, kada srditi, loptu vade iz mreže.

Deda Miloš, legenda Proletera, igrao je na poziciji desnog beka, ali itekako znao da sjajnim golovima i preciznim centaršutevima, zapali atmosferu u Karađorđevom parku, dok je tata Marko, bio reprezentativac, uzdanica matičnog Proletera, Partizana i dugo godina fudbalski internacionalac u Kini, pokrivao je poziciju štopera, ali sa izrazitim osećajem za gol, naročito iz prekida igre.

Miloš junior, a kako bi drugačije, krenuo je stopama svog dede i oca, mada još pionir, izrasta u fudbalera, strelca, sa istančanim osećajem za gol i vedetu FK Sporto iz Zrenjanina.

Ubedljivo je najbolji strelac pionirske lige, vršnjacima iz Novih Banaovaca, zabio je tri gola i od dede Miloša, neposredno posle utakmice, dobio hiljadarku.

– U pitanju je opklada,.poštena, obzirom da mu nije problem da zatrese mrežu protivnika, pre utakmice, kladili smo se da u toku igre pogodi prečku i ja pošteno plaćam, izgubio sam opkladu – punog srca kaže deda Miloš, uz napomenu da je sve to samo mala interna šala dede i unuka i motiv nasledniku da još bolje radi i trenira.

– Deda je uvek na utakmici, ispoštuje sve što se dogovorimo, mislio je da će ovaj put dobiti opkladu, ali po ko zna koji put nije – uzimajući simbolični poklon svog dede, naglasio je Miloš junior.Pročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...