09. 08. 2022.
Home / Fudbal / FUDBALSKI TANDEM MM
IMG-38c4ce31254089adbcf5042a1d06ab83-V

FUDBALSKI TANDEM MM

Milena i Milica, kapiteni su seniorskog i kadetskog tima ŽFK Proleter iz Zrenjanina, svaka na svoj način zaslužile su priznanje da predvode svoje saigračice i sjajnim zalaganjem, željom i energijom, daju odličan primer ostalim mladim damama u crveno-belim dresovima, kluba iz Karađorđevog parka, avlije u kojoj se decenijama rađaju i stasavaju šampioni.

Milena Nikolić, kapiten seniorki Proletera, dete je fudbala i veliki zaljubljenik u ovaj sport.

– Fudbal sam zavolela još od malih nogu, sa 6 godina sam već ozbiljno pikala sa dečacima iz ulice, sa mojom braćom i kad god im je zafalio igrač, golman ili sudija, uskakala sam, na svoje veliko zadovoljstvo, jer obožavam igru, nadmetanje – kaže Milena.

– U mojoj kući, od kad znam za sebe, uvek se pratio i gledao sport, naročito fudbal, a tako je i danas. Zvanično sam počela da treniram 2000.godine sa dečacima u Tomaševcu, gde je trener bio Sredoje Milankov-Beli, koji mi je kasnije bio trener u ŽFK Futuri, prvom ženskom fudbalskom klubu u Zrenjaninu.

– Od 2002.do 2006. igrala sam u Futuri, puno toga naučila, stekla drugarice za ceo život, uz ogromno iskustvo, lepa putovanja…..Futura je beležila odlične rezultate, nastupala u Prvoj ligi Srbije, ali nažalost klub je ugašen 2006 godine i veoma mi je žao zbog toga, jer je to bio sjajan skup devojaka i igračica.

Nakon Future, većina igračica,.pa i ja, nastupale.sm za beogradski ŽFK Kalemegdan i nastavile.da stičemo prvoligaško iskustvo.

.- Posle Kalemegdana, igrala sam u Novom Bečeju, u Super ligi, a onda je sjajni fudbalski guru Sredoje Milankov Beli, osnovao ŽFK Radnički 1919 iz Zrenjanina i pod njegovom trenerskom palicom, igrale smo prvu i drugu ligu, usledile su avanture u ŽFK Stajićevo i ŽFK Lehel, a od 2020. godine sam u Proleteru.

Obožavam fudbal, ubeđena sam da pozitivno utiče na formiranje jake, karakterne ličnosti, uči nas da budemo dobri, pošteni, odgovorni,humani, požrtvovani i da uvek znamo da procenimo šta su prave vrednosti u životu.

– Fudbal je za mene radost i svaka utakmica nova relikvija – ističe Milena, uz napomenu da joj puno znači podrška porodice, da i jedva čeka da zaigra na renoviranom stadionu u Karađorđevom parku, uz zacrtani plasman u Prvu ligu Srbije.

Milica Bakić, kapiten je kadetske ekipe, kaže da je.fudbal od kada zna za sebe, deo svakodnevnice i da kada ga nije igrala sa društvom na terenu, obavezno je neku utakmicu pratila na TV-u.

Ljubav prema fudbalu, Milica je nasledila od dede,koji ju je naučio prvim fudbalskim potezima, a sa bratom i njegovim drugarima, zavirila je u sve tajne ove igre.

– Upravo na njihov nagovor otišla sam na trening, gde mi je tadašnji trener Lukač Sebastijanov, uputio poziv da postanem deo tima FK Radnički iz mesta Jaša Tomić – kaže za Sportinfo Milica, uz naglasak da joj je posle prvog treninga, trener saopštio da će je registrovati za mušku ekipu,.jer ženske nije bilo.

– Od 2016. do 2019.godine bila sam deo ekipe Radnički, da bih zatim postala član Lehela iz Mužlje gde sam igrala sa devojčicama u razvojnoj ligi Vojvodine, a od 2021. sam u Proleteru i veoma sam zadovoljna.

– Najveća želja mi je da zaigram za senioraku selekciju Srbije, a do sada sam bila pozivana na selektivno okupljanje reprezentacije Vojvodine U 15.

– Poruka za sve devojke koje razmišljaju da se bave sportom, je da vole to što rade, treniraju pošteno i budu uporne i marljive, jer će se svaki trud na kraju isplatiti – poručila je na kraju Milica Bakić.

foto: ŽFK ProleterPročitajte još

298331795_2373499782842669_2860628042929451639_n-2

U ČAST LEGENDARNOG MIRKA VUČUREVIĆA

Tvorac fudbalskog čuda iz Banatskog Dvora, sa početka ovog veka, legendarni predsednik Mirko Vučurević, sa ...