31. 01. 2023.
Home / Ostali sportovi / DOMINACIJA SRPSKIH MMA BORACA U REGIONU: MARKO BOJKOVIĆ ZABLISTAO NA FNC4!
marko-bojkovic

DOMINACIJA SRPSKIH MMA BORACA U REGIONU: MARKO BOJKOVIĆ ZABLISTAO NA FNC4!

Na spektakularnoj večeri u Osijeku, u organizaciji promocije FNC, takmičari borilačke akademije Ahilej ostvarili su vrhunske rezultate. Na FNC Armagedonu su ostvarene tri pobede, a Marko Bojković zablistao je na FNC4 priredbi iste večeri.

Prvo su do zvanja prvaka Armagedona došli Denis Jurakić (-66kg), Rusi Minev (-70kg) i Matija Bosančić (-84kg). Trojici članova Ahileja se u slavlju pridružio i Đorđe Bukvić iz Unity Fight tima iz Vrbasa.

Denis Jurakić je jednoglasnom odlukom sudija dobio Matea Bolfana iz Hrvatske, Rusi Minev giljotinom Alberta Antića, a Matija Bosančić borbu sa Mateom Šitumom završio nokautom u prvoj rundi.

Marko Bojković, po opštem mišljenju najveći regionalni MMA potencijal, pobedio je Davida Galeckog iz Poljske “ground and pound” udarcima i to u trećem minutu prve runde. Posle borbe je rekao da je nezadovoljan što nema boljih protivnika i najavio da će se jednog dana, kao svetski prvak, vratiti na FNC događaje da se pojas zajedno slavi.

Posle sjajnog nastupa u Osijeku, za emisiju Direkt Bojković kaže da mora ozbiljno da se radi da bi se došlo do velikih rezultata.

“Trener me tera da svakog dana budem – pravi. Jedino tako mogu da napredujem. Ima dana kada me neki klinac dobije jer nisam u pravom modu. Kada su mečevi u pitanju, subotom isključim telefon, zamišljam borbu, razmišljam o protivniku, kako će ići, kako koji udarc da odbranim, kako koje rušenje, bacanje… i iz meča u meč sam sve bolji.”

Bojković ima jasan cilj.

“Novac mi nije motiv. Mene gura to da budem šampion sveta jednog dana, a novac će doći. Zanimljiv sam i mogu da postanem velika zvezda sa takvim stavom i mojim načinom borbe. Ako sam postao zvezda u Hrvatskoj i regionu gde me svaki MMA fan zna, zašto ne bih mogao u svetu,” pita Bojković koji ima samo 20 godina.

Sve aktuelnosti, ekskluzivne intervjue i druge zanimljivosti možete pratiti svakog ponedeljka na Arena Fight kanalu od 22 časa, kao i na svim platformama Mega Promotion Systema.

Marko Bojković priča o psu, mački i zecu.

https://www.youtube.com/watch?v=-rpHRqrijSQ

INTERVJU SA MARKOM BOJKOVIĆEM

https://we.tl/t-6EAnMNv5gE

Izvor: Mega Promotion SystemPročitajte još

image_6483441

DUNJA EREMIĆ BRONZANA NA DVORANSKOM PRVENSTVU SRBIJE ZA JUNIORKE

Na dvoranskom prvenstvu Srbije u Beogradu za juniorke U20, šesnaestogodišnja Zrenjaninka, Dunja Eremić, članica Atletskog ...