22. 09. 2023.
Home / Košarka / SVETAC PLEŠE U FANTASTIČNOM RITMU
received_689237255793714

SVETAC PLEŠE U FANTASTIČNOM RITMU

Sveti Đorđe – Podrinje 75 : 57 ( 31:9, 11:16, 12:13, 21:19 )

Retki su bili, oni koji su nakon letošnje agonije, ispadanja iz Druge lige, odlaska glavnog finansijera i brojnih igrača i silne neizvesnosti hoće li klub uopšte postojati, mogli da pretpostave da će košarkaški Svetac iz Žitišta, poput Feniksa, uspeti da se iz pepela uzdigne i tri kola pre kraja prvog dela takmičenja u Prvoj srpskoj ligi, sa skorom 7 trijumfa i 4 poraza, matematički osigura plasman u play off.

Dušan Bokun, imao je viziju, hrabro se upustio u rešavanje svih problema, uz iskusne starosedeoce u ekipi, kapitena Marka Tomića i Ivana Stanića, doveden je Predrag Grujević, košarkaš koji je na poziciji 5, alfa i omega i u većini duela bio je faktor x i tvorac sladonosnih trijumfa.

Sinoć protiv ekipe Podrinja iz Mačvanske Mitrovice, konačno je pravo lice pokazao i Dušan Milkovski, 19-godišnjak koji je prošao košarkašku školu novosadske Vojvodine, uz Milana Grujića, Stahinju Lazendića i Nikolu Đokića, koji su kroz utakmice stekli iskustvo i pokazali da su budućnost kluba.

Mladi, praktično još golobradi klinci, Stefan Čubranović, Mihajlo Veljković, Luka Pribišić, Vuk Cvejić, braća Jakša i Vukan Milidragović, posle svakog treninga, bogatiji za novo iskustvo igre i uživanja u njoj, pokazuju da su svetla budućnost i garancija mira za sezone koje dolaze.

Plam ogromne želje da se nadmeću i budu bolji, prepoznali su gledaoci, navijači, kojih je iz utakmice u utakmicu, sve više na tribinama dvorane osnovne škole Sveti Sava u Žitištu.

Zavesa na takmičarsku 2021. godinu, pobedom nad Podrinjem je spuštena, sledi pauza do 5. februara 2022. godine, ali ne i u radu i treninzima, koji se nastavljaju već u ponedeljak 13.decembra.

Rad i podizanje svesti da se može još više i bolje, trajaće tokom decembra, ali i januara, odmah nakon Novogodišnjih i Božićnih praznika, sve do nastavka prvenstva i utakmice u Topoli, 5. februara…Pročitajte još

image_6487327

VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU

Uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca, Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora ...