09. 12. 2022.
Home / Košarka / SVETAC ZAGOLICAO ISTORIJU
IMG-07d3b87f789a88bc6c380c4f1b717311-V

SVETAC ZAGOLICAO ISTORIJU

Sveti Đorđe – Topola 81 : 69 ( 23 : 21, 28 : 9, 12:20, 18 : 19 )

Kao u zlatno, ne tako davno vreme košarkaške istorije, kada se jedan mali klub, Sveti Đorđe iz Žitišta našao među velikanima, na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu, mirisala je blistava noć u dvorani Sveti Sava u Žitištu…

U zanosu kad Sveci marširaju, neki novi Sveti Đorđe, samleo je iskusnu i kvalitetnu ekipu Topole, rivala uvek dostojnog respekta i punog poštovanja, odzvanjali su aplauzi za fenomenalnih prvih 20 minuta, košarku prepunu tranzicije, trčanja i zalaganja košarkaša.

Ne zna se ko je više goreo od želje u domaćem timu, od iskusnih nosilaca, kapitena Marka Tomića i Ivana Stanića, strongmena Predraga Grujevića, preko Milana Grujića, Strahinje Lazendića, Nikole Đokića, do novajlija Dušana Milkovskog, Stefana Čubranovića i Filipa Zoranovića, a svoj učinak imali su i oni čije vreme tek dolazi, Mihajlo Veljković, Luka Pribišić i Vuk Cvejić.

Pohvale naravno idu i treneru Nenadu Vignjeviću, ali i dvojci talentovanih momaka koji nisu bili u rosteru, braći Jakši i Vukanu Milidragović, koji su sjajnim pristupom na treningu doprineli atmosferi u ekipi.

– Najzad kompletni i baš mi se dopalo, igrali smo prvo poluvreme kao u transu – naglasio je iskusni Predrag Grujević, uz čestitke rivalu koji je smogao snagu da se povrati iz ozbiljnog nokdauna u prvih 20 minuta.

Sa ogromnom energijom, poletni i rastrčani, košarkaši Svetog Đorđa, uz dužno poštovanje rivala, više nemaju razloga za strepnju, treba da nastave da igraju košarku koju su u večerašnjoj utakmici dosegnuli i rastu i sazrevaju kao tim.

foto: Aleksandar PopovićPročitajte još

Trijumf na 15. Memorijalu Dragiša Šarić

SJAJNI UTISCI SA 15. MEMORIJALA DRAGIŠA ŠARIĆ

Zrenjaninski legendarni košarkaš i najstariji aktivni igrač na Balkanu, Aleksandar Stevanov, poznat po nadimku Aca ...