29. 11. 2021.
Home / Fudbal / NIKO, KAO BANE…
IMG-20211027-WA0002

NIKO, KAO BANE…

Živi za svoj DD tandem, dve mlade dame, suprugu Dajanu i ćerkicu Dunju, hrabro koračajući kroz sva životna iskušenja, uz fudbal koji obožava.

U jednoj lid rečenici, to bi bila floskula dosadašnjeg životnog iskustva dvadesetosmogodišnjeg Zrenjaninca, Branka Baneta Atanackovića, fudbalera lokalnog FK Borac iz Zrenjanina.

– Prve fudbalske korake načinio sam u školi fidbala Petrovgrad, kod Ivice Radosavljevića, nekadašnjeg golgetera Proletera i sjajnog čoveka i stručnjaka – kaže Bane, koji je kasnije kao pionir i kadet igrao za Borac i Proleter 2006 Amira Teljigovića, za koji je debitovao, kao senior.

– Nastupao sam tokom dosadašnje karijere i za FK Terekveš iz Hetina i MSK Mihajlovo, sa kojim sam ušao u viši rang – nastavlja Atancković, uz napomenu da trenutno igra za zrenjaninski Borac i uživa u sjajnoj atmosferi u ekipi koja je u samom vrhu tabele i gaji nadu da će se plasirati u viši rang takmičenja.

Uz brzinu, odličnu skok igru i šut, Bane je neprikosnoven na poziciji desnog spoljnog fudbalera, a obzirom na iskustvo brojnih nastupa na takozvanim malim tetenima, jedna je od okosnica tima.

Zaposlen u kompaniji NIS, pored brojnih obaveza i svakodnevnih zadataka, kako bi porodici obezbedio egzistenciju, Bane se trudi da ne propusti ni jedan trening, a utakmice su za njega prave male svetkovine.

– Obožavam momente na dan utakmice, to me ispunjava, daje dodatnu snagu, a onda kada istrčim na travu, to je već posebna priča – iskren je Bane i ubeđen da će još dugo biti na fudbalskim terenima u rodnom Zrenjaninu i okolini.

– Mada sam kao dečak imao svoje fudbalske snove i ambicije, pomirio sam se sa činjenicom da su mali tereni moja realnost i sad uživam igrajući fudbal – dodaje Branko Anatacković, uz napomenu da je najsrećniji, kada se nakon svih obaveza na poslu i fudbalskoj travi, vrati kući i posveti Dajani i Dunji.

Fotografije Dejan Droca i privatna arhivaPročitajte još

received_902507403784264

SPORTOVCI BODRILI CRVENO BELE

Mali fudbaleri FK Sporto iz Zrenjanina, generacija 2013/14., u pratnji svojih trenera, bili su među ...