02. 10. 2023.
Home / Ostali sportovi / Predrag Bogdanović u Zrenjaninu ispisao svetsku istoriju MMA
Bogdanovic_Lemos

Predrag Bogdanović u Zrenjaninu ispisao svetsku istoriju MMA

Dijamantska noć u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani u režiji najbolje regionalne i jedne od najcenjenijih evropskih MMA pozornica – Serbian Battle Championship koja nastavlja veoma aktivan period organizovanja manifestacija mešovitih borilačkih veština za takmičare iz svih krajeva sveta. U 36. izdanju SBC Revenge impresivan spisak borbi, koji je ljubiteljima MMA u našoj zemlji i širom planete pružio još jedno sportsko borilačko veče za pamćenje. Učešće renomiranih boraca iz Brazila, Rusije, Portugala, Angole, Srbije u prepunoj sportskoj lepotici grada na Begeju koja je ove večeri imala poseban sjaj iznedrio je i novi momenat u istoriji svetskog MMA takmičenja.

Jedan borac je učinio nešto što niko do sada nije, borio se u jednoj noći u dve borbe i ostvario velike pobede. Reč je o mladoj MMA zvezdi Srbije, 24 – godišnjem Predragu Bogdanoviću, članu Family Fight Team-a iz Novog Sada koji je duplom pobedom pod svodovima Kristalne dvorane potvrdio da je jedan od najboljih mladih boraca u svetu, maestro brazilske džiu-džice i velika zvezda u usponu koja će Srbiji tek donositi pobede i radosti. U prvoj borbi večeri Bogdanović je savladao Slavoljuba Mitića tehničkim nokautom u drugoj rundi, da bi u osmoj borbi večeri izašao na megdan iskusnom i renomiranom borcu iz Angole Arturu Lemosu koji je u poslednji momenat ostao bez porotivnika koji je zbog povrede morao otkazati učešće. Ovakav splet događaja naveo je dva srpska borca, koji su već imali zakazan međusobni okršaj na SBC 36 Revenge manifestaciji da pokažu karakterističan borbeni duh i hrabrost, i da bez razmišljanja ponude da pobednik iz njihovog međusobnog duela kasnije u toku večeri pruži borbu Arturu Lemosu. Predrag Bogdanović odmah je ponudio da u slučaju pobede u prvoj borbi nastupi i u borbi protiv Lemosa, a njegovoj odluci priključio se i njegov protivnik, Slavoljub Mitić.

U fantastičnom džiu-džicu prikazu nakon tri runde beskomprimosne borbe Bogdanović je ostvario i drugu pobedu u ovoj dijamantskoj zrenjaninskoj noći za njegovih ukupno 10 trijumfa do sada, bez poraza, čime se nalazi na dobrom putu ka UFC oktagonu.

“Zaista smo ponosni da u svojim redovima imamo ovakve beskompromisne profesionalce koji su spremni za borbu uvek i u svakoj situaciji, a ovaj splet događaja je sigurno nešto što je presedan, jer nigde u svetu nismo imali priliku da gledamo kako borac, bez prethodnog najavljenog takmičenja turnirskog tipa, dan pre manifestacije pristane da u slučaju pobede odradi još jednu borbu protiv veoma opasnog i kvalitetnog protivnika” – ponosno ističe prvi čovek SBC Revenge organizacije Bojan Mihajlović.

Sam kvalitet “fajt karda” u Zrenjaninu nešto je što ovaj SBC Revenge učinio posebnim. Svaka borba ispraćena je ovacijama publike koja je do poslednjeg mesta ispunila halu. Bila je ovo MMA noć u kojoj su ratnici od devet održanih težinskih borbi, čak sedam završili nokautom, zabeleživši atraktivne i razorne borbe. U fantastičnom brazilsko-ruskom duelu svetske klase za titulu najboljeg videli smo na delu Lukas Ananiasa, profesionalac iz Brazila i predstavnik čuvene Nova Uniao akademije, sa 12 profesionalnih pobeda u karijeri i neporaženog ruskog talenta iz Dagestana Džhamaludina Alieva, koji je do sedmog uzastopnog trijumfa u karijeri stigao u drugoj rundi.

Jednu od borbi koja se sa nestrpljenjem čekala protekla je u znaku srpskog borca. Eksplozivni srpski udarač iz Subotice Nemanja Uverić koji se ponovo vratio u SBC Revenge oktagon u potrazi za jedanaestim profi trijumfom, u najvećem ispitu dosadašnje karijere salvadao je tehničkim nokautom legendu MMA sporta, bivšeg SBC šampiona u poluteškoj kategoriji, nekadašnjeg UFC i Bellator borca, Brazilca Majkela “Big Rig” Falkoa.

Glavna borba večeri donela je sudar u velter kategoriji do 77 kg u kome se vodila žestoka borba između neporaženog srpskog profesionalca iz beogradskog Secutora Stefana Negucića i iskusnog Rusa Akbara Gadzhiekperova koji je pokazao izuzetan kvalitet i istrajnost. Neporaženi srpski as Negucić, koji je već na putu ka svetskoj eliti slomio je žilavog Rusa tehničkim nokautom u trećoj rundi za 11 uzastopni trijumf u karijeri.

Odloženi snimak MMA spektakla u Zrenjaninu biće ekskluzivno emitovan na B92 u nedelju 17. oktobra 2021. sa početkom od 23:15 časova.

SBC 36 Revenge, Zrenjanin, rezultati:

1. Predrag Bogdanović pobedio Slavoljuba Mitića tehničkim nokautom TKO (Corner stoppage) 2R 5:00

2. David Tečer pobedio Cristiana Oliveiru tehničkim nokautom TKO 2R 2:26

3. Max Lima pobedio Kirila Tropinina nokautom KO (Knee) 1R 0:41

4. Gustavo Oliveira pobedio Jose Carlosa Soaresa završnicom (RNC) 2R 2:49

5. Tomislav Milić pobedio Adriana Radovanovića nokautom KO (Punch) 1R 0:37

6. Dzhamaludin Aliev pobedio Lucasa Ananiasa nokautom KO (Knee) 2R 0:34

7. Nemanja Uverić pobedio Maiquela Falcaoa tehničkim nokautom TKO (Punches) 1R 2:30

8. Predrag Bogdanović pobedio Artura Lemosa jednoglasnom sudijskom odlukom (Unanimous) 3R 5:00

Main Event – Glavna borba večeri

9. Stefan Negucić pobedio Akbara Gadzhiekperova tehničkim nokautom TKO (Punches) 3R 3:05

foto: SBCPročitajte još

image_6483441 (1)

ŠAHISTI IZ ELEMIRA PRVACI SRBIJE

Šah klub Naftagas uz Elemira, mesta nadomak Zrenjanina, potvrdili su sjajnu dominaciju i ostvarili podvig, ...