11. 08. 2022.
Home / Fudbal / Čukarički i Dušan Đorđević sporazumno raskinuli ugovor
dusan_djordjevic1

Čukarički i Dušan Đorđević sporazumno raskinuli ugovor

Čukarički i Dušan Đorđević su sporazumno raskinuli ugovor. Posle poraza od Kolubare u Lazarevcu (1:3), potom u Stokholmu od Hamarbija (1:5) i remija protiv niškog Radničkog (0:0), u ponedeljak je sada već bivši šef struke Đorđević podneo ostavku.

– U razgovoru sa rukovodstvom kluba rešio sam da podnesem ostavku, ne bi li se ekipa prodrmala. Nema velikih neuspeha iza nas, osim dva vezana poraza od Kolubare i Hamarbija. Posebno je ta utakmica u Švedskoj bila žestoka za nas i naše navike. Opet, ne sme da se dozvoli da ekipa uđe u letargiju, u eventualnu seriju negativnih rezultata, zbog toga sam se odlučio za ovaj potez – kazao je Dušan Đorđević, koji je u Čukaričkom proveo dve godine, od toga 11 meseci kao šef struke.

Za vreme boravka na Banovom brdu, Đorđević je beležio velike uspehe sa ekipom Čukaričkog. Osvojeno je treće mesto u Super ligi Srbije, po prvi put klub je igrao u trećem kolu jednog od evropskih kupova, osvojen je najveći broj bodova u jednoj sezoni, postignut najveći broj golova…

– Prelepe dve godine sam proveo u Čukaričkom, od toga skoro godinu kao glavni trener. Taj period je obeležen baš lepim rezultatima. Od prvog dana rada imao sam fenomenalan odnos sa ekipom, sjajnu saradnju sa igračima, sve je bilo na vrhunskom nivou. Na kraju je to oplemenjeno izlaskom u Evropu, ali ostaje žal za utakmicom u Stokholmu. Kad se osvrnem, nemam za čim da žalim, nemam čega da se stidim. Ponosan sam na sve što smo uspeli da uradimo u klubu koji ima ogromne ambicije. Naravno, veliku zahvalnost dugujem rukovodstvu kluba, koje mi je ukazalo šansu i poverenje, svestan sam da bi svaki trener u Srbiji voleo da bude u Čukaričkom. Hvala im što su mi dali šansu u momentu kad sam bio relativno nepoznat široj fudbalskoj javnosti.

Za kraj, Đorđević je kazao:

– Klubu i igračima želim da ponove sve uspehe, da ostvare sve svoje ciljeve – poručio je Đorđević.Pročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...