30. 06. 2022.
Home / Odbojka / SPORTSKA MANUFAKTURA PORODICE ŠUVAČKI
IMG_20210714_164738

SPORTSKA MANUFAKTURA PORODICE ŠUVAČKI

Ognjen Šuvački kadetski odbojkaški reprezentativac Srbije i jedan od naslednika slavne odbojkaške tradicije banatske ravnice

Eh kad je nekada moj deda, pa onda kasnije, mama, tata, braća…

Životni put mladog, budućeg maturanta i studenta DIF-a, Ognjena Šuvačkog, koji će 24. jula proslaviti punoletstvo, predodređen je u sferi sporta i odbojke koju obožava, a za to je najzaslužnija mama Sanja, nekada odlična odbojkašica zrenjaninskog Poštara.

IMG_20210714_164752

– Kao klinac trenirao sam plivanje, ali uporedo, svakodnevno sa majkom prebacivao loptu preko mreže i osnovne poteze upijao od Bose Đajić, entuzijaste i velikog odbojkaškog zaljubljenika – započinje priče Ognjen Šuvački, kadetski reprezentativac Srbije, koji je prošao sve selekcije zrenjaninskog Proletera i trenutno je jedan.od najmlađih odbojkaša koji se ravnopravno nosi sa znatno iskusnijim igračima, u seniorskoj konkurenciji.

Nedavno, na državnom prvenstvu za kadete, bio je ubedljivo najbolji igrač, na poziciji dizača, a zatim je isti oreol poneo i na
međunarodnom turniru u Novom Sadu, koji je organizovao Odbojkaški savez Srbije.

Ognjenov deda Zlatomir, stožer i zamajac svih sportskih dostignuća porodice Šuvački, alfa je i omega kajakaškog kluba u Zrenjaninu, a kao reprezentativac nekadašnje Jugoslavije, učestvovao je na Olimpijadama u Meksiku 1968. i Minhenu 1972. godine i bio svedok nezapamćenog masakra, o kojem se još uvek priča.

IMG_20210714_164915

Kajakašku porodičnu tradiciju, nastavio je Ognjenov otac Dragan, koji je nekadašnji četvorostruki prvak Jugoslavije i osmi na Svetskom prvenstvu u Beegradu, a danas je radeći kao profesor u srednjoj školi u Zrenjaninu, aktivan u biciklizmu i učesnik brojih međunarodnih biciklističkih regata.

– Nije nastavio porodičnu tradiciju kajaka, ali važno je da je u sportu i da sport kojim se bavi voli i maksimalno mu je posvećen – kaže tata Dragan, uz napomenu da i mlađi sin, petnaestogodišnji Vuk, trenira odbojku i da se trenutno nalazi na selektivnom reprezentativnom kampu u Karatašu.

– Treneri u Proleteru su mi Peđa Tanacković i Darko Jančić, stručnjaci od kojih sam puno naučio, ostajem u Zrenjaninu do završetka srednje škole, a onda videćemo – stidljivo dodaje Ognjen, ne skrivajući da bi najviše voleo da studira DIF u Novom Sadu i zaigra za Vojvodinu, mada ima ponude brojnih drugih superligaških klubova.

IMG_20210714_164949

Oduševljen dometima seniorske odbojkaške nacionalne selekcije, talentovani Zrenjaninac, kao i svi njegovi vršnjaci, mašta i želi da jednoga dana obuče dres sa grbom Srbije i oproba se u Italiji, koja je po njegovog mišljenju meka najkvalitetnije odbojke u Evropi.

TATA U KUĆI NAPRAVIO TERETANU

Spretan i maksimalno posvećen sportskom napredovanju svojih sinova, Dragan Šuvački je svojom rukama, sam napravio mini teretanu , koja je svakodnevno u upotrebi za sve članove porodice Šuvački, Ognjena i Vuka,.pre avih, ali i sina Draganove rođene sestre, koji takođe trenira odbojku.

ROĐEN ZA DIZAČA

Profesorka geografije iz Kleka, Bosa Đajić, koja je osnovama.odbojkaške igre, podučila brojne asove sa ovih prostora, još dok je Ognjen bip mali, rekla je “rođen je za dizača”!!! Mada je kasnije igrao i na.drugim pozicijama, upravo na ovoj, iskazao je najveći smisao i talenat.

Na fotografijama: Ognjen, sa ocem DraganomPročitajte još

FB_IMG_1654807319523

MILICA I SARA U KADETSKOJ SELEKCIJI SRBIJE

Odbojkašice ŽOK Klek Zrenjanin, Milica Vidačić i Sara Todorović, dobile su poziv za pripreme kadetske ...