12. 08. 2022.
Home / Fudbal / NAĐA UVALIN VELIKA NADA SRPSKOG FUDBALA
IMG-ab50903df42ddaceeedfae3d5df2ffcc-V

NAĐA UVALIN VELIKA NADA SRPSKOG FUDBALA

Poziv selektora fudbalske reprezentacije Srbije, na pripreme nacionalne selekcije u hotelu Solaris u Vrnjačkoj Banji, samo je potvrdio ono o čemu se već dugo zna, da u Zrenjaninu odrasta supertalentovana fudbalerka, petnaestogodišnja Nađa Uvalin, koja nastupa za ŽFK Spartak iz Subotice.

– Nađa je sjajnim igrama i golovima tokom protekle sezone i naročito kreativnim nadahnućem na tradicionalnom turniru regiona, gde je nosila kapitensku traku selekcije Vojvodine, apsolutno zaslužila da bude ovde na pripremama, sa starijim devojkama – kaže selektor Dragiša Zečević, uz napomenu da nacionalni tim Srbije U 17 očekuju važne i teške kvalifikacione utakmice za Evropako prvenstvo.

Reprezentacija Srbije igraće u grupi sa Španijom, Severnom Irskom i Islandom, a tri najbolje plasirane selekcije iz ove grupe, nastavljaju takmičenje.

IMG-f53ee062c2ec1a523930e521b8e47860-V

Nađa, koja je fudbalski talenat nasledila od oca Vaneta, koji je takođe bio uspešan fudbaler, počela je da trenira sa sedam godina, u školi fudbala FK Bečkerek, kod sjajnog stručnjaka i pedagoga, Aleksandra Markoskog.

– Talenat se jednostavno odmah video, a iza nas su godine napornog rada i bezbrojnih treninga – kaže trener Aca Markoski, ne skrivajući ubeđenost da će Nađa napraviti sjajnu karijeru.

IMG-330f3210f0ab1a85fdf820de2f2739db-V

– Maksimalno je posvećena, igra na poziciji ofanzivnog veznog, a efektni golovi su njena pasija – dodaje Markoski.

Nađa, koja osim oca, ima veliku podršku mame Dragane i mlađe sestre Lene, koja trenira odbojku, ide u školu i preko nedelje trenira u rodnom gradu, a vikendom je tata vozi u Suboticu, gde nastupa za prvoligaški tim ŽFK Spartak.

– Nije lako, ali ja fudbal jednostavno obožavam i želim da se ostvarim kao ličnost kroz igru, koja je sve popularnija među damama – ističe Nađa, uz nadu da će dobrim radom na pripremama, uspeti da obezbedi mesto na konačnom spisku selektora nacionalnog tima Srbije.

IMG-1de80637f9bdedb9ec370ea288e1d3ef-V

   Kako sama kaže, neće biti smak sveta i da mesto prepusti nekoj od starijih devojaka, to će joj samo biti dodatni motiv za još kvalitetniji i bolji rad i napredak u fudbalu.
  – Ne opterećujem se gde trenutno i za koga ću igrati, samo želim da igram fudbal i jednog dana budem u nekom dobro organizovanom evropskom klubu, gde su uslovi za rad i trening na mnogo većem nivou – poručuje Nađa, iz Vrnjačke Banje,  sa priprema reprezentacije Srbije.

foto: privatna arhivaPročitajte još

received_542693300660584

MATIJA TOMOVIĆ U ZADRUGARU IZ LAZAREVA

Na preporuku svog nekadašnjeg trenera u Radničkom iz Zrenjanina, Vladimira Grbušića, Matija Tomović, talentovani fudbaler, ...