24. 09. 2023.
Home / Fudbal / Čukarički produžio ugovore sa Darkom Puškarićem i Stefanom Radojičićem
darko_puskaric

Čukarički produžio ugovore sa Darkom Puškarićem i Stefanom Radojičićem

Čukarički je u petak produžio ugovore sa dvojicom prvotimaca, Darkom Puškarićem i Stefanom Radojičićem, obojica igraju na mestu štopera. Najiskusniji u ekipi sa Banovog brda Puškarić (35) obavezao se na vernost belo-crnima na još godinu dana, dok je Radojić potpisao ugovor do 2024. godine.

Puškarić je u Čukarički stigao 2017. godine, za četiri sezone na Banovom brdu odigrao je ukupno 94 utakmice, postigao je pet golova. Sa Brđanima je do sada dva puta nastupao i u evropskim takmičenjima.

– Još ranije sam se oko svega dogovorio sa Upravom kluba, ovaj potpis ugovora predstavlja samo „tehničke detalje“. Nije bilo komplikacija i nepredviđenih stvari, postigli smo brz dogovor i sada je na nama da ostvarimo ciljeve u novoj sezoni – kazao je Darko Puškarić.

Darko nije bio sa Čukaričkim na pripremama u Sloveniji, s obzirom da je u fazi oporavka od povrede, na utakmici protiv OFK Bačke krajem februara doživeo je lom noge.

– Za mene od nedelje praktično počinju pripreme. Bilo je bitno da se osposobim za napore koji mi predstoje, da se mišići vrate u svoje funkcije. Počeo sam da trčim, nadam se da ću uskoro raditi i sa loptom – kazao je Puškarić, koji je potom izrazio zadovoljstvo sa onim što je ekipa uradila u Sloveniji:

– Iako nisam boravio na Bledu, bio sam u kontaktu sa svima, gledao i prenos poslednje utakmice. Ekipa i u fizičkom i u tehničko-taktičkom smislu deluje vrlo dobro, stručni štab je odradio veliki deo posla, naravno i igrači. Istakao bih činjenicu koja je vrlo bitna, Uprava kluba je zadržala ekipu, nije bilo mnogo promena. Momci su već prošli sve, znaju zahteve, ambicije i renome kluba, tako da im je bilo mnogo lakše. Sve je očigledno odrađeno planski, u suprotnom ne bi bilo preduslova za uspeh.

Puškarić je u ekipi Čukaričkog od pojedinih momaka i duplo stariji, ali je istakao da mu uloga koju ima u timu sasvim odgovara.

– Nije to nikakva novina, u poslednjih nekoliko godina to je normalno i prirodno. Moram da pohvalim mlađe momke, mada svi su od mene mlađi – nasmejao se Puškarić, koji je potom dodao: – Lepo je u ovakvom ambijentu raditi, najlepše je kad ste okruženi mladima.

Puškarić je igrama i odnosom prema radu i treninzima postao jedan od stubova ekipe sa Banovog brda, a svake godine postavlja se i pitanje koliko će se još dugo baviti fudbalom.

– Nisam se upuštao u ta razmišljanja, s obzirom da je teško predvideti neke stvari. Eto, imao sam povredu, pre toga sam preležao koronu… Da li ću igrati godinu dana, ili možda još dve-tri, videćemo. Bitno je samo da sam fokusiran na ono što radim. Ali, želeo bih da istaknem da je u ovakvom klubu sve lakše. Završio sam tenersku „B“ licencu, planovi su mi da idem korak po korak. Sledeća je „A“ licenca, pa kad dođe vreme videćemo šta dalje – kazao je Darko Puškarić.

stefan_radojicic

Stefan Radojićić je rođen 2001. godine u Valjevu, ali je već dugo u Čukaričkom. Sada je zadužio i dres prvog tima Brđana.

– Ovde se osećam sjajno, Banovo brdo i Čukarički su moja kuća. Iako sam počeo fudbalom da se bavim u rodnom Valjevu u ekipi Krušika, vrlo rano sam došao u Čukarički, ovde sam od 2014. godine. Prošao sam sve mlađe selekcije, od pionira pa nadalje, bio na pozajmicama najpre u IMT-u, potom u Železničaru. U Pančevu mi je zaista bilo sjajno, propustio sam samo jednu utakmicu zbog kartona. U mojim godinama je bitno da što više igram, a nadam se da ću imati priliku i u prvom timu Čukaričkog ove sezone – kazao je Radojičić.

Stefan je na Bledu prošao prve pripreme sa prvim timom Brđana, ali ističe da se ne oseća kao novajlija.

– Većinu mlađih momaka odlično poznajem, uglavnom smo zajedno igrali u Omladinskoj školi Čukaričkog. Stariji momci su takođe sjajni, odlično su me prihvatili. Zaista sam zadovoljan kompletnom situacijom, a presrećan sam i zbog potpisivanja novog ugovora. Na meni je da se izborim za svoje mesto, da uz veliku konkurenciju koju imam na mestu štopera što brže napreduje, da igram i da se dokazujem – zaključio je Radojičić, koji je za Čukarički debitovao pre nešto više od godinu dana.Pročitajte još

image_6483441 (6)

SLIVE U KIKINDI NA DANIMA LUDAJE

Popularni žongler fudbalskom loptom Slavko Anđel Slive, majstorstvom i nadahnućem, uveličao tradicionalnu manifestaciju Dani ludaje ...