08. 06. 2023.
Home / Kultura i život oko nas / ZREPOK pokrenuo peticiju
AE5BAD84-9DD3-4D9F-8A18-AA4D76D1447D

ZREPOK pokrenuo peticiju

ZREPOK je pokrenuo peticiju pod nazivom Raspetljajmo Autoput na pravom mestu, približimo ga Gradu i Zrenjanincima

Peticija je kreirana na platformi Kreni-promeni, link se nalazi u nastavku:
https://bit.ly/2SPCnjl

Video animacija na ovu temu je postavljena na Facebook
https://fb.watch/6iPxygJ0rU/ i na You Tube https://youtu.be/TUmEJLfT-NQ

Peticiju smo pokrenuli jer smatramo da je vrlo važno izmeniti projekat Autoputa u delu koji se odnosi na izgradnju petlje kod Ečke.

Procene su da će u narednih nekoliko godina broj teških kamiona iz industrijskih zona prema petlji “Ečka” i obrnuto iznositi oko 1000 dnevno u oba smera.

Neophodno je naglasiti, veliki broj tih kamiona bi morali da saobraćaju 3km prema jugu do petlje “Ečka”, a onda bi se vraćali nazad i odlazili ka Novom Sadu, odnosno zemljama Evropske Unije. To se posebno odnosi na transport robe iz proizvodnih pogona “Ling Long”, čiji kupci se mahom nalaze u zemljama koje su veliki proizvođači automobila. U pitanju su zemlje u Centralnoj i Zapadnoj Evropi.

Ako bi se usvojio naš predlog, veliki broj kamiona ne bi morali da prelaze dodatnih 3+3km puta, što bi značajno smanjilo saobraćajne gužve, troškove transporta i zagađenje čovekove okoline.

Stanovnici južnog dela gradskog jezgra Zrenjanina bili bi motivisani da svojim vozilima putuju ka Novom Sadu preko petlje koja bi se nalazila na lokaciji koju smo predložili. Ako bi bilo usvojeno vaše rešenje, morali bi da prelaze 3+3km, odnosno 6km više. To bi naše sugrađane iz pomenutih delova grada koji putuju ka Novom Sadu usmerilo da koriste najzagušenije ulice u gradu kao što su: Beogradska, Nikole Pašića i Bulevar Milutina Milankovića, sve do izlaza na zapadnoj strani. To bi izazvalo dodatne probleme.Pročitajte još

koncert filharmonije 10. 6. 2023.

Koncert Zrenjaninske filharmonije – Kulturni centar Zrenjanina – subota, 10. jun

KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE Nastup filharmonije sa učenicima muzičke škole, izvođenje Betovenove 5. simfonije… – Kulturni ...