23. 06. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / SPORTSKA SARADNJA KINE I SRBIJE KROZ HEALTH & FITNESS SISTEM
received_200371648604164

SPORTSKA SARADNJA KINE I SRBIJE KROZ HEALTH & FITNESS SISTEM

Ovozemaljska misija sistema Health & Fitness je širenje svesti o važnosti fizičkog vežbanja i zdrave ishrane, uz istovremeno obrazovanje ljudi, koji će dalje voditi širu populaciju i nove mlade trenere i poučavati ih o povezanosti celokupnog fizičkog i duhovnog blagostanja sa fizičkim vežbanjem i pravilnom ishranom.

HFS je sistem koji organizuje fitnes događaje, seminare i kurseve, na mreži i uživo, u oblasti rekreacije i fitnesa i to veoma uspešno već 10 godina unazad, uz plodnu saradnju sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu i podršku Republičkog udruženja za rekreaciju i fitnes, kao i Vlade Srbije.

– Naša organizacija je dobavljač za NASM, Nacionalna akademija sportske medicine iz Amerike, u regionu Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a predavači su visoko obrazovani, sa izvanrednim referencama – poručuje prfesor Nebojša Čokorilo, uz napomenu da kondicioni treninzi u okviru ovog sistema, omogućuju studentima da savladaju sve što ih zanima na polju fitnesa i da mogu da postanu treneri koji će uspešno voditi druge u bezbednom treniranju i postizanju željenih rezultata.

received_166573425426605

– Uskoro ćemo uspostaviti saradnju sa kolegom koji živi i radi u Kini, Zrenjanincem Aleksandrom Tomićem i njegovom Akademijom gde planiramo održavanje kurseva uživo, kada se za to stvore uslovi, zbog pandemije korona virusa – dodaje profesor Čokorilo, uz nadu da će saradnja biti zanimljiva i da će zainteresovati veliki broj budućih fitnes trenera.

Inače, profesor Nebojša Čokorilo, diplomirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu 2001. godine, magistrirao je sportske nauke, 2006. godine i doktorirao sportske nauke 2010. godine, na Fakultetu za sport i univerzitet u Novom Sadu.

received_789209328633155

Do skoro je radio kao vanredni profesor rekreacije na Univerzitetu u Novom Sadu, Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, a od danas je novi dekan Fakulteta za sport Univerziteta Union Tesla u Beogradu.

– Sjajnu ideju cenjenog profesora Čokorila, da proširi svoj program HFS na područje Kine, sa oduševljenjem sam prihvatio i nadam se da ćemo zajedničkim naporom uspeti da ostvarimo lepu saradnju Akademije u Kini i HFS i velika mi je čast što sarađujem sa takvim stručnjakom – poručio je iz Kine, Zrenjaninac Aleksandar Tomić.

Sportski portal Sportinfo.rs uključuje se u realizaciju ovog inovativnog i sadržajno bogatog programa i propagiraće sve njegove vrednosti, uz mogućnost da svi zainteresovani, bez muke dođu do svih informacija i eventualno se uključe i postanu deo sistema.Pročitajte još

Seoski Predeo DS Sip

ČUVENA SLIKA SEOSKI PREDEO DRAGOSLAVA STOJANOVIĆA SIPA

Izložba radova Dragoslava Stojanovića Sipa (1920-1976) iz zbirke Savremene galerije u Zrenjaninu, biće dostupna posetiocima ...