09. 12. 2022.
Home / Ostali sportovi / PRVI MARATON U ZRENJANINU
Maraton cover

PRVI MARATON U ZRENJANINU

Prvi put u istoriji Zrenjanina, u nedelju, 30. maja, održaće se trkački maraton, u organizaciji Maraton tima iz ovog grada, koji predvodi svestrani sportista Vladimir Stanar.

– Nikada do sada nije trčana distanca 42 kilometra, a upravo taj podatak doprineće da se Zrenjanin nađe na mapi gradova koji imaju maraton – istakao je Vladimir Stanar, generalni direktor trke, uz napomenu da je početak u nedelju u 9 časova i da će zajedno sa maratoncima startovati i osobe sa invaliditetom i smetnjama u kretanju.

Dva sata kasnije, startuju sve ostale trke, zadovoljstva na 7 kilometara, polumaraton na.21,1, štafetna.trka 3 7 kilometara i Trka.sa osmehom, za mališane.

Najava_Maraton_Zrenjanin_001

– U saradnji sa gradom, uspeli smo da stazu prilagodimo svim učesnicima i prodajom pretrčanih kilometara sakupimo 176 hiljada dinara za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, NURDOR, tako da će svaki trkač sa dodatnim razlogom trčati, da se koliko toliko olakša situacija, deci oboleloj od raka i njihovim roditeljima – dodao je Stanar.

Srđan Neškoski, generalni sekretar Maraton Tima kaže da je staza maratona sertifikovana i spada u A katergoriju staza, gotovo celom dužinom je ravna i predstavlja pravi izazov za one koji žele prvi put da savladaju maraton i istrče distancu od 42 kilometra i 195 metara.

– Trasa je osmišljena, tako da što manje blokira funkcionisanje saobraćaja u vreme trajanja trke i unapred se zahvaljujem svim sugrađanima koji će biti strpljivi da par sati ispratimo maratonsku trku – naglasio je Neškoski.

PSX_20210526_231447

SKORO HILJADU UČESNIKA

Prema rečima organizatora, do sada je prijavljeno 850 maratonaca, a očekuje se da ih u nedelju na stazi bude preko 900.

BLOKIRAN SAOBRAĆAJ

U dogovoru sa zrenjaninskom policijom, od 8 do 17 časova, privremeno će biti obustavljen.saobraćaj u ulicama u kojima je trasa staze.

foto: grad ZrenjaninPročitajte još

image_6483441

ZLATNE DUNJA I NAĐA ULOVILE PANTERA U KAĆU

Mlade karatisti Karate kluba Zadrugar iz Lazareva, nastavilu su nisku sjajnih rezultata i uspešnih nastupa ...