27. 03. 2023.
Home / Fudbal / Produžetak ugovora sa Jovanom Lukićem, prvotimcem FKČukarički
jovan_lukic

Produžetak ugovora sa Jovanom Lukićem, prvotimcem FKČukarički

Čukarički je ove sezone promovisao plejadu mladih igrača, jedan od onih koji su najviše igrali je Jovan Lukić. Momak rođen u Valjevu 20. januara 2002. godine odigrao je čak 21 utakmicu, u sezoni koja je za njegov klub bila više nego uspešna.

U upravi kluba sa Banovog brda nisu oklevali, sa Lukićem su potpisali novi ugovor, do 2025. godine. Za vezistu belo-crnih još ranije je bilo ozbiljnih ponuda iz inostranstva, ali su u Čukaričkom ovim činom jasno stavili da na mladog reprezentativca Srbije računaju na duže staze.

– Drago mi je da sam potpisao novi ugovor, kad je stigla ponuda nisam se uopšte dvoumio. Iskreno, da mogu da biram klub u kojem bih igrao u Srbiji, sa ovoliko godina koliko imam, to bi svakako bio Čukarički. Ovo je zdrava sredina, u klubu je normalna i prirodna priča. Pored toga, sjajno se radi sa mladim igračima, za nas ima mnogo prostora tokom sezone – kazao je Jovan Lukić, mladi i omladinski reprezentativac Srbije.

Lukić je trenutno na odmoru, a sezonu iza sebe je ocenio kao više nego uspešnu.

– Na klupskom planu je bilo sjajno, zaista sam prezadovoljan. Klub je po drugi put u istoriji osvojio treće mesto u šampionatu, jednim delom sam učestvovao u tome. Drago mi je da sam deo tima, koji ima vrhunske igrače i sjajne ljude. Takođe, imamo ogromnu podršku od čelnih ljudi u klubu, koji su nam obezbedili maksimalne uslove za rad i napredak. Na nama je da im vratimo igrama na terenu i rezultatima. Na ličnom planu takođe moram da budem zadovoljan, igrao sam na velikom broju utakmica.

U poslednjem susretu u sezoni, u pobedi protiv Radnika na Banovom brdu (2:1), Lukić je bio strelac vodećeg gola za svoj tim.

– Bio je to moj prvenac u seniorskom fudbalu. Verujte mi, ne postoji lepši osećaj. Mogao sam doduše i ranije da se upišem u strelce, ali bitno je da sam pogodio o ovoj sezoni makar jednom.

U sledećoj sezoni Čukarički će učestvovati u premijernom izdanju novog takmičenja pod okriljem UEFA, Ligi Konferencija, dok će i u domaćim okvirima ambicije biti velike.

– Mnogo smo radili na tome da obezbedimo Evropu. Nisam se do sada susretao sa mečevima na tom nivou, ali sam spreman za izazove, kao i čitava ekipa. Nadam se da ćemo imati sreće prilikom žreba i da ćemo se kvalifikovati u grupnu fazu, ako nam se ukaže prilika za to. Što se tiče Super lige, ne bi trebalo da „branimo“ treće mesto, nego da pokušamo da budemo bar jedan stepenik bolji. Iskreno, jedva čekamo da počnu pripreme za novu sezonu – sa mnogo optimizma je govorio Lukić.Pročitajte još

image_6483441 (3)

HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU ZA ANITU U MUŽLJI

HUMANITARNI TURNIR U MALOM FUDBALU ZA ANITU U MUŽLJI