23. 06. 2021.
Home / Kultura i život oko nas / FIZIČKA AKTIVNOST KAO EDUKACIJA GENERACIJA KOJE STASAVAJU
viktor jelenic prijem 1

FIZIČKA AKTIVNOST KAO EDUKACIJA GENERACIJA KOJE STASAVAJU

Povodom 10. maja, Međunarodnog dana fizičke aktivnosti, gost Zrenjanina i gradonačelnika Sime Salapure, bio je Viktor Jelenić predsednik Vaterpolo saveza Srbije, uz Dragoljuba Bjeloglava predsednika novog superligaša Proletera iz Zrenjanina i bivšeg vaterpoliste Radeta Berbakova.

Jelenić je u srdačnom.razgovoru, pohvalio razvoj vaterpola u Evropskom gradu sporta za 2021. godinu i ukazao na dobru saradnju sa Vaterpolo savezom Srbije.

– Rezultati istraživanja zdravlja stanovništva Srbije od pre nekoliko godina pokazuju da skoro 45% stanovnika u toku svog rada sedi ili stoji, a da je navika redovnog bavljenja sportom i rekreacijom prisutna kod samo oko 9% populacije i da je neophodno edukovati, najmlađe generacije.- istakao je Simo Salapura, uz napomenu da je grad Zrenjanin, u saradnji sa Sportskim savezom grada i Savezom za školski sport, pripremio za učenike u osnovnim školama niz zanimljivih aktivnosti i prigodne knjige “Fizičko i zdravstveno vaspitanje” i “Metode fizičkog vaspitanja za nastavnike u osnovnoj školi”.

foto: grad ZrenjaninPročitajte još

Seoski Predeo DS Sip

ČUVENA SLIKA SEOSKI PREDEO DRAGOSLAVA STOJANOVIĆA SIPA

Izložba radova Dragoslava Stojanovića Sipa (1920-1976) iz zbirke Savremene galerije u Zrenjaninu, biće dostupna posetiocima ...