16. 05. 2021.
Home / Rukomet / Hercegovina se vraća na pobednički kolosek
hercegovina-1024x682

Hercegovina se vraća na pobednički kolosek

Nakon prinudne pauze i odložene utakmice 12. kola protiv ekipe Dolova Hercegovina je uspela da se vrati na pobednički kolosek.

U 13. kolu ugostila je ekipu “Mladost TSK” iz Bačkog Jarka i savladala je rezultatom 38:31. Nakon pobede na domaćem terenu usledilo je gostovanje ekipi Jabuke iz istoimenog mesta u 14. kolu PRLS. Oslabljeni sprečenošću Popare, Meljanca i Aćimovića da budu u sastavu, te sa rovitim Miladinovim, Šešlijom i Andrijaševićem otputovali su sečanjci na ovaj meč opterćeni i oslabljeni. Žargonski rečeno stisnula je stara garda zube i ušla u ovaj duael podignutog garda. Da nevolja nikada ne ide sama staro je pravilo. U prvom napadu domaćih Nemanja Sebastijanov zadobija povredu nosa i napušta teren. Prava rezultatska klackalica je viđena u nastavku. Nekoliko puta gosti vode sa 2 gola razlike ali uporni domaćini ne odustaju, pa je rezultat na poluvremanu 15:15.

Nastavak donosi identičnu sliku na parketu. Momenat koji je odlučio ovaj susret se odigrao u 49. minutu. Mladi Lisov menja iskusnog kapitena Novakovića na golu gostiju i sa nekoliko odbrana daje vetar u leđa svom timu. Ovakvu priliku koriste gosti, te preko Andrjaševića, Vukoja i Miladinova stiču nedostižnih 3 gola prednosti. Rutinski su priveli gosti kraju ovaj meč a krajnji rezultat je 28:26 za Hercegovinu.

Ovom pobedom sečanjci nastavljaju trku sa ekipama Apatina i Hercegovca iz Gajdobre za poziciju br 1 u svom rangu takmičenja.

Izvor: jasatomic.orgPročitajte još

65437018860a00fb8dc4587.39056600

RUKOMETAŠI PROLETERA SAČUVALI MESTO U ELITI

Bez obzira na poraz u Novom Pazaru 39:35, rukometaši Proletera uspeli su da sačuvaju mesto ...