09. 12. 2022.
Home / Fudbal / PETA ZIMSKA RADIONICA MLADIH FUDBALSKIH SUDIJA
IMG_6046

PETA ZIMSKA RADIONICA MLADIH FUDBALSKIH SUDIJA

Strukovna organizacija fudbalskih sudija FSG Zrenjanin, uz podršku sporske opreme “EFEE” iz Zrenjanina, uspešno je održala petu zimsku e radionicu sa ciljem edukacije mladih sudija iz oblasti Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, koju je sproveo nadležni oficir Područne policijske uprave u Zrenjaninu.

Ovaj edukativni sadržaj usmeren je na teoretsku pripremu sudija za reagovanje, u okvirima njihovih prava i duznosti, u incidentnim situacijama pre, za vreme i nakon odigranih utakmica, što ujedno predstavlja i glavni preduslov za uspostavljanje pravno-formalne zaštite prava službenih lica na utakmicama.

Zahvalnost za sprovođenje, ovog dela, projekta, ide MUP-u Republike Srbije, odnosno Policijskoj upravo u Zrenjaninu i majoru policije gospodinu Minji Reljicu koji je pripremio i sproveo ovu radionicu.

IMG_6052

SPECIJALNI GOSTI I NAJAVA POSEBNOG PROGRAMA

Specijalni gost na ovoj radionici bio je Srdjan Jovanovic iz Beograda, arbitar na mecevima Lige šampiona i Lige Evrope, predvodnik ubedljivo trenutno najboljeg sudijskog tima iz Srbije, koji je u kratkom obraćanju pozdravio prisutne kolege, poželo im srećan rad i pohvalio organizaciju ovog projekta.

Na poziv organizatora, gospodin Jovanovic će sa svojim najuzim timom, koji čine još i pomoćne sudije Milan Mihajlovic i Uros Stojkovic, takodje iz Beograda, tokom marta mesca odrzati edukativno-pokazni trening kolegama iz Strukovne organizacije sudija FSG Zrenjanin.

Pored Srdjana, učesnike ove radionice kratko je pozdravio i gospodin Milan Korajlija, predsednik Ispitne komisije Strukovne organizacije sudija FSS, dugogodišnji delioc pravde na Superligaskim terenima u ulozi i glavnog i pomoćog sudije, instruktor I kategorije, a trenutno stručni posmatrač sudjenja na utakmicama I lige Srbije koji je pozeleo sudijama iz naših redova, koje su kandidati za sticanje zvanja fudbalskog sudije II kategorije, da obave kvalitetne pripreme za predstojeći ispit a i sreću na istom.

IMG_6048

Nakon edukacije, sudije su obavile pripremna testiranja iz oblasti pravila fudbalske igre, koja su ovog puta obuhvatile sva pravila, a za šta su pripreme sprovodjenje i nakon svake od prethodnih 4 radionica, u kojim prilikama su provere znanja vršene samo iz pojedinih pravila, sto je sudijama dalo mogućnost da za kvalitetnijiu teoretsku pripremu.

Projekat obuhvata sedam radionica, svaka je podeljena na tri dela,.od kojih je uvodni namenjen za teme koje su usko vezene za struku (priprema utakmice npr. taktika itd), drugi deo se bavi obradom neke od tema koje se odnose na proces priprema sudija (ishrana, fitnes, bezbednost…), dok je treći i završni deo zamišljen kao selektivno-delimična provera znanja mlađih sudija iz oblasti poznavanja Pravila fudbalske igre.

TEMA NAREDNE RADIONICE PRAVNA ZAŠTITA FUDBALSKIH SUDIJA

Na narednim susretu sudije će proći i edukaciju čija će tema biti zaštita njihovih prava u slučaju eventualnih incidenata, a gost na ovoj radionici biće eminentna predstavnica iz advokatske branše iz našeg grada.

PSX_20210209_162017

Pored navedenog, od 1. januara sudijama je dostupno učešće na pripremnim treninzima koje vode članovi SOS FSG ZR koji se nalaze na višim listama, a sredinom februara, u skladu sa epidemiološkim i vremenskim uslovima biće organizovani i situaciono-pokazni treninzi.

Završetak projekta planiran je 1. marta, u susret nastavku takmičenja, a pred početak redovnih aktivnosti Sudijske organizacije koje se odnose na zimske seminare sudija, organizovanje Škole za fudbalske sudije itd…

POVEĆAVA SE I KRUG PRIJATELJA PROJEKTA

Kao sto je najavljeno, a obzirom na sve veću podršku koju autonomni projekat “Organizaciono umrežavanje 2021” počinje da uživa sve je veći broj prijatelja i sponzora koji su odlucili da pomognu sprovođenje ove inovativne ideje Strukove organizacije sudija FSG Zrenjanin.

Projekat su pomogli: Grad Zrenjanin, MUP R Srbije – PPU u Zrenjaninu, JU “Sportski objekti” Zrenjanin, kompanija “Digiwear”,ugostietljski objekti: “Stara zanatlija”, “Akvarijus”, Roma”, FK “Radnički Zrenjanin”, internet portal “Sportinfo”, internet portal “Sportski.rs”…Pročitajte još

Sertifikat pozzdana organizacija FK Radnički 1911 Jaša Tomić

FUDBALSKI KLUB IZ SELA JAŠA TOMIĆ DOBIO SERTIFIKAT POUZDANA ORGANIZACIJA

Jedan od najstarijih klubova u Srbiji, Fudbalski klub Radnički 1911 iz pograničnog sela sa susednom ...