03. 07. 2022.
Home / Fudbal / FUDBALSKE SUDIJE U SJAJNOM RITMU
IMG_5973

FUDBALSKE SUDIJE U SJAJNOM RITMU

Održana je i četvrta e radionica u okviru projekta “Organizaciono umrežavanje” koji sprovodi Strukovna organizacija sudija FSG Zrenjanin, uz podršku sporske opreme “EFEE” iz Zrenjanina. U okviru ove aktivnosti za mlade i perspektivne sudije pripremljen je materijal i prezentacija koja se odnosi na fizičke pripreme sudija, što predstavlja neizostavni deo svakdonevnice fudbalskih sudija.

IMG_5976

Veliku zahvalnost za sprovođenje, ovog dela, projekta mladi fudbalski arbitri, duguju fitnes instruktoru Mini Damjanov iz Zrenjanina, koja je prirepmila i sprovela interaktivnu radionicu u okviru koje je predstavljeno više modula na osnovu kojih mogu bazirati svoje aktivnosti u toku predsezonskih fizičkih priprema, sa posebnim osvrtom na važnost pravilne pripreme za treninge i pravilnog izvođenja pojedinačnih vežbi, što predstavlja jedan od osnovnih preduslova za napredak na ovom polju, a istovremeno u velikoj meri utiče i na prevenciju povreda.

IMG_5974

Na četvrtoj radionici ovog projekta, Strukovna organizacija sudija FSG Zrenjanin imala je čast i zadovljstvo da ugosti maldu zvezdu u usponu sudijskog poziva u Srbiji, Miloša Milanovića, 28 godišnjeg arbitra iz Ćuprije.
Miloš se od 1 janura 2021. godine nalazi na listi FIFA i najmlađi je internacionalni sudija u Evropi. Pored ovog laskavog priznanja, Miloš je, iako još uvek faktički na početku, u najavi veoma ozbilje sudisjke karijere posato i najmlađe službeno lice FSS u večitim derbijma, obzirom da je na prethodnom, bio četvrti sudija.
Milanović je, u prvom delu tekuće sezone, na 11 utakmica, bio glavni sudija i potvrdio da je najperspektivniji fudbalski sudija, koji je van fudbala apsolvent Kriminalistiko-policijske akademije i trenutno usavršava nekoliko stranih jezika, što je sjajan dokaz da je i pored sve većih obaveza koje zahteva poziv fudbalskog sudije, moguće uskladiti sportske, obrazovne pa čak i vannastavne obaveze.
– Miloš je tokom svoje posete Zrenjaninu podržao naš grad u okviru projekta “Zrenjanin evropski grad sporta” i dugujemo mu veliku zahvalnost na izdvojenom vremenu i želji da svoja iskustva i savete podeli sa nama – uglas poručuju mladi fudbalski arbitri iz Zrenjanina, koji do kraja premijernog zimskog projekta imaju još tri radionice.
Projekat obuhvata sedam radionica, svaka je podeljena na tri dela,.od kojih je uvodni namenjen za teme koje su usko vezene za struku (priprema utakmice npr. taktika itd), drugi deo se bavi obradom neke od tema koje se odnose na proces priprema sudija (ishrana, fitnes, bezbednost…), dok je treći i završni deo zamišljen kao selektivno-delimična provera znanja mlađih sudija iz oblasti poznavanja Pravila fudbalske igre.

IMG_5975
Pored navedenog, od 1. januara sudijama je dostupno učešće na pripremnim treninzima koje vode članovi SOS FSG ZR koji se nalaze na višim listama, a sredinom februara, u skladu sa epidemiološkim i vremenskim uslovima biće organizovani i situaciono-pokazni treninzi.

Završetak projekta planiran je 1. marta, u susret nastavku takmičenja , a pred početak redovnih aktivnosti Sudijske organizacije koje se odnose na zimske seminare sudija, organizovanje Škole za fudbalske sudije itd…

Projekat su pomogli: Grad Zrenjanin, JU “Sportski objekti” Zrenjanin, kompanija “Digiwear”,ugostietljski objekti: “Stara zanatlija”, “Akvarijus”, Roma”, FK “Radnički Zrenjanin”, internet portal “Sportinfo”…Pročitajte još

FB_IMG_1656577440325

DANAS KREĆE TURNIR U MALOM FUDBALU

Žreb za grupnu fazu takmičenja Letnjeg turnira u malom fudbalu održan je sinoć u prostorijama ...