31. 01. 2023.
Home / Tenis / ZRENJANINAC IZ PARIZA MEĐU SRBIKOSIMA
IMG-2f73987c0c3ba8b2aafc9de00cbf5791-V

ZRENJANINAC IZ PARIZA MEĐU SRBIKOSIMA

Srđan Vuković, Zrenjaninac koji sa svojom porodicom poslednjih petnaestak godina živi u Parizu, nedaleko od nacionalnog stadiona Francuska, nedavno je, kao član popularne navijačke grupe Srbikosi, imao tu čast da među 700 odabranih, bodri Novaka Đokovića u finalu ovogodišnjeg Rolan Garosa, sa fantastičnim sa Nadalom.

– Zaista jedinstven osećaj, poseban zanos i velika čast biti u grupi ovakvih ljudi, iskrenih fanova tenisa i naravno svetskog broja 1 Novaka Đokovića – kaže Srđan, koji je uz Beograđane, biznismena Radeta Momića i profesora matematike Borisa Rabtenovića, Mihaila Baraća iz Šida, koji radi na aerodromu u Briselu, bio među Srbikosima.

Nakon deset godina postojanja i bodrenja srpskih teniserki i tenisera, Jelene Janković, Ane Ivanović, Janka Tipsarevića, Dušana Lajovića i drugih, putovanja u Monte Karlo, Madrid, Rim, Srbikosi su konačno uživo bodrili Novaka, na centralnom terenu Rolan Garosa.

IMG-c0e9c8c493cf1d80d5d273c7f2b3d08a-V

– Bez obzira na poraz u finalu, utisci su fenomenalni, nije mala stvar biti među retkima koji su došli do karata i gde se praktično čuje i prati svaka reakcija navijača – nastavlja priču vlasnik auto placa u Parizu, koji je sa sinovima pratio mečeve na Filip Šatrijeu, uz napomenu da će nastaviti kao član Srbikosa da putuje i raduje se uspesima srpskih tenisera.

Zrenjanin, grad u kojem je rođen, takođe je neizbežna destinacija Srđana Vukovića, svakog leta, kada je obavezno sa svojom familijom i prijateljima kraj obala Begeja.

IMG-ad2d487fc446b3ea624a9e3d1adf5e89-V

– Godinama unazad tako funkcioniše, osim planiranja teniskih turnira koje uživo gledam sa sinovima, rodni grad je u vrhu top liste želja, koje se moraju ispuniti – uz osmeh dodaje Srđan, ističući da mu je drago što Mario i Kristijan u Zrenjaninu, imaju gde da treniraju i rado dolaze u rodni grad svog oca.

IMG-08ef8f7ab5cc440df6c1a5f9de3d5cbc-V

SINOVI TRENIRAJU TENIS

Srđanovi sinovi, devetogodišnji
Mario i dve godine stariji Kristijan, talentovani su teniseri, Mario je među pet, a Kristijan u 15 najboljih, u svom uzrastu u Francuskoj i obojca su pod specijalnom lupom francuske federacije, koja posebnu brigu vodi o talentovanim teniserima.

KAFA I VODA 15 EVRA

Osim počasti da u specifičnim uslovima zbog pandemije, budete među retkim srećnicima koji uživo posmatraju mečeve na Rolan Garosu, morate imati i pun novčanik, jer osim preskupih navijačkih rekvizita u ekskluzivnim šopovima, za najobičnije osveženje, kafu i vodu, morate izdvojiti 15 evra.

foto: Privatna arhiva

Pročitajte još

Sve prštalo od sjajnog tenisa u Žitištu

DAME SJAJNI DOMAĆINI I ORGANIZATORI

Teniski klub Trending iz Žitišta kod Zrenjanina, jedinstven u Srbiji po činjenici da njime uspešno ...