31. 01. 2023.
Home / Rukomet / Jagodina i Vojvodina osvojili Kup Srbije u rukometu, Zrenjanin dobar domaćin i organizator
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jagodina i Vojvodina osvojili Kup Srbije u rukometu, Zrenjanin dobar domaćin i organizator

Rukometašice “Jagodine” i rukometaši “Vojvodine” iz Novog Sada osvajači su Kupa Srbije u rukometu za sezonu 2019/2020, nakon finalnog turnira održanog prethodnog vikenda u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu. U finalnim mečevima, rukometašice iz Jagodine savladale su “Nais” iz Niša rezultatom 32:24, dok su do trofeja Kup “Prof. dr Branislav Pokrajac” Novosađani stigli nakon ubedljive igre protiv “Dinama” iz Pančeva – 32:20.

Kao i u ranijim prilikama, kada je u našem gradu gostovala nacionalna rukometna selekcija, odličan domaćin i organizator dvodnevnog turnira bio je Grad Zrenjanin, uz tehničku podršku Javne ustanove “Sportski objekti” i Rukometnog kluba “Proleter” i prava je šteta što je, zbog poznate situacije, izostalo na mečevima prisustvo publike. Uz puno poštovanje epidemioloških mera, utakmici su mogla da prisustvuju samo službena lica, a Radio-televizija Srbije direktno je prenosila obe finalne utakmice. Raduje, ipak, činjenica da se rukomet u Srbiji vratio na terene posle šestomesečne pauze i da je u Zrenjaninu viđena prva borba za trofeje u ovoj sezoni.

Završnici turnira prisustvovao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je finalni meč pratio u društvu predsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Božidara Đurkovića, a potom i uručio priznanja i pehare najuspešnijim pojedincima – golmanu Svetislavu Verkiću i igraču Nemanji Pribaku (obojici iz “Vojvodine”), i pobedniku, kao i medalje rukometašima obe ekipe. Najavio je još jedan rukometni spektakl u Zrenjaninu, koji je planiran za 4. novembar, ukoliko se dodatno ne promeni epidemiološka situacija – kvalifikacioni meč Srbija – Grčka, za učešće na Evropskom prvenstvu 2022. godine. Utakmica bi se igrala u okviru kvalifikacione grupe 1, u kojoj se za plasman na kontinentalni šampionat bore još Francuska i Belgija. Prva dva mesta vode direktno na EP, dok će iz osam grupa plasman obezbediti i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Pred početak finalnih utakmica, odata je pošta legendarnom jugoslovenskom rukometašu Zlatku Portneru, preminulom pre nekoliko dana u 59. godini.

Izvor: zrenjanin.rsPročitajte još

Toni_naslovna

Najava utakmice Srbija – Alžir, SP u Poljskoj

Mušku seniorsku reprezentaciju Srbije sutra očekuje premijera na 28. Svetskom prvenstvu koje se ovog januara ...