24. 09. 2023.
Home / Košarka / PROLETER BOLJI I U BANATSKOM KARAĐORĐEVU
IMG_20200909_200527

PROLETER BOLJI I U BANATSKOM KARAĐORĐEVU

Sveti Đorđe – Proleter 53 : 63 ( 12:16, 13:18, 10:8, 18:21 )

Proleter bez Davidovca i Roknića, bio je bolji večeras u Banatskom Karađorđevu od domaćina Svetog Đorđa, koji je igrao bez Petrovića i Latinovića, u utakmici sa izuzetno malim brojem poena i po drugi put u pripremnom periodu zabeležio trijumf u komšijskom derbiju.

Gosti su disciplinovanijom igrom, naročito u odbrani, bolje otvorili utakmicu, dobili prvi period 16:12, a u drugom uvećali svoj poenterski kapital, koji nisu ispuštali do kraja utakmice, bez obzira što su domaći košarkaši na volju i htenje, u jednom trenutku sustigli tu prednost i ušli u egal 42:42.

Ali tada nekoliko ishitrenih šuteva, vezanih grešaka, od elo je u ponor izabranike trenera Marka Boljca, koji je na kraju čestitao svom kolegi Stefanu Atanackoviću na zasluženoj pobedi.

Bez obzira na ne baš lepršavu košarku i igru koja ne ide na dušu gledalaca, dobra prilika da treneri izvuku pouke, ukažu na greške, kojih je bilo i na jednoj i na drugoj strani.

Proleter nekako uigraniji, za nijansu sa više energije i konkretnjih napadačkih rešenja, za razliku od ekipe Svetog Đorđa, u kojoj su zakazali šuteri i teško se dolazilo do produktivnih rešenja u napadu.

Pročitajte još

image_6487327

VELIČANSTVEN DAN U VEKU SRPSKE KOŠARKE U ZRENJANINU

Uz proslavljenog srpskog reprezentativca i legendarnog NBA asa Vlade Divca, Džuli Hil, suprugu američkog ambasadora ...