08. 06. 2023.
Home / Košarka / SVETAC ZAPOČEO JOŠ JEDNU LITIJU…
117931572_1665221956987462_4736457994059420893_n

SVETAC ZAPOČEO JOŠ JEDNU LITIJU…

Hodočašće i avantura, izazov i nove obaveze…Tako bi se u samo par reči, moglo opisati sve ono što u neizvesnoj, novoj drugoligaškoj sezoni, očekuje košarkaše Svetog Đorđa iz Žitišta.

– Iskusniji smo za jednu sezonu u kojoj smo igrali odličnu košarku i bez obzira na grčevitu borbu za opsatnak, niko nas od rivala nije nadigrao – naglasio je prvi čovek kluba Steva Kočalka, koji je, uz prisustvo Duška Bokuna, Nikole Pešuta i ostalih članova uprave, pozdravio igrače i poželeo im dobar rad i uspešne pripreme.

Trener Marko Boljac i njegov pomoćnik, Nenad Vignjević, stručnjak za kondicionu pripremu košarkaša, od prvog minuta treninga nametnuli su žestok ritam, koji su bez problema izdražavali starosedeoci, kapiten Boris Krstanović, Marko Tomić, Ivan Stanić, Filip Pavlović, Milan Grujić, Filip Latinović, povratnik iz Kine Danijel Čuč i novajlije iz KK Bagljaš, Mihajlo Omaljev, Marko Radifković, kao i Bojan Lučičanin.

Iskusni Aleksandar Petrović, jedan od najboljih centara Druge lige prošle sezone, ekipi će se priključiti od četvrtka, kada bi sa treninzima počeo i novajlija iz BKK Radnički, Petar Perović, a tokom sledeće nedelje planiran je dolazak devetnaestogodišnjeg plejmejkera iz Loznice, 191 cm, levorukog Luke Vasiljevića, nekadašnjeg kadetskog reprezentativca Srbije.

– Na probu će ovih dana još nekoliko mladih košarkaša, ali o njima ćemo kada nam se priključe – kaže trener Boljac, uz napomenu da će ekipa biti skockana do kraja iduće nedelje, kada su u planu i prve kontrolne utakmice.

Sveti Đorđe su, kao što je poznato, napustili Stefan Škripac, Luka Nedeljkov, koji je prešao u novosadsku Vojvodinu i Vladimir Gombar i Nikola Đokić, koji će u narednoj sezoni nositi dres Proletera, dok su Marko Vulin i Marko Ugrčić okončali bogate igračke karijere i otišli u zasluženu košarkašku penziju.

Pročitajte još

Janjusevic-1-450x300

TEHNIČKI PREGLED „JANJUŠEVIĆ“ SEČANJ – DVE DECENIJE POSTOJANJA

Privredno društvo „Janjušević“ d.o.o. Sečanj ovih dana obeležava značajan jubilej, dve decenije od svog osnivanja ...