29. 09. 2022.
Home / Ostali sportovi / UZ NJEN OSMEH I NOKAUT JE DRUGAČIJI
IMG-01e16a6b708f411457ffd1d07a135976-V

UZ NJEN OSMEH I NOKAUT JE DRUGAČIJI

Amela Melegi, Zrenjaninka i jedini profi bokserski sudija danas slavi rođendan

Nekadašnja manekenka, sportista u duši, Amela Melegi, najšarmatnija dama u svetu boksa, ponosno korača ringom i svetom razjarenih kolosa, koji se u odvajkada plemenitoj veštini, nadmeću za tron i bore za prestiž.

– Trudim se da budem onakva kakava sam i van ringa – uz odmeh kaže Amela, koja u roditeljskom domu u Zrenjaninu, proslavlja rođendan i sa nestrpljenjem očekuje završetak vanrednog stanja i povratak u Novi Sad u kojem trenutno živi i studira.

Uporedo sa manekenskom karijerom, čestim kastinzima i izborima za mis, šarmatna Zrenjaninka intenzivno je trenirala boks u Boks klubu Petrovgrad, koji uspešno vodi sadašnji selektor i nekada veliki šampion Milan Piperski.

IMG-337829b71f9785dac89b3a77a20cc316-V

– Mada naizgled nikakvih dodirnih tačaka nemaju, boks i izazov manekenskog piziva, ustvari veoma su slični, upravo zbog činjenice da je borba u prvom planu, da si u ringu, kao i na pisti sama i da su sve oči uprte u tebe – nastavlja priču Amela, koja je nakon pet godina suđenja na srpskim ringovima, ostvarila san da se oproba i kao sudija u profi mečevima.

Kao svaka mlada osoba, zaljubljena u sport i boks, koji je za nju, od malih nogu sport broj 1, Amela želi da osim profi mečeva, sudi na Olimpijskim igrama i drugim velikim svetskim i evropskim prvenstvima.

– Do sada sam osetila barut borbi u svim uzrasnim kategorijama, ali cilj je jasan i ka njemu težim laganim tempom – dodaje Amela Melegi, uz podatak da se svakodnevno edukuje, usavršava strane jezike, analizira borbe poznatih boksera, kako u profi, tako i amaterskom boksu.

OSMEH ODUVEK ZAŠTITNI ZNAK

Ponosna na činjenicu da je autoritetom i profesionalnim odnosom stekla poverenje boksera, Amela ne krije da je oduvek tadila, samo ono što voli, pa tako i sada, uvek sa osmehom, koji je oličenje šarma, ulazi u ring.

SUDIJA OD 2015. GODINE

Kada je prvi put kročila u ring kao sudija, donela je definitivnu odluku, da će se boksom baviti samo rekreativno, a da je bela košulja i crna leptir mašna, njena budućnost u predivnom svetu sporta.

BOKS JE PLEMENITA VEŠTINA

Učestvujući u brojnim promotivnim kampanjama, šarmatna i zgodna Zrenjaninka istinski se zalaže da šti više mladih ljudi zakorači u svet boksa i kroz aktivan trening i takmičenje, izgradi karakter i pronađe sebe.

foto: Privatna arhivaPročitajte još

PSX_20220928_160445

SEZONA OTVORENA SA PET OSVOJENIH MEDALJA NA JESENJEM KUPU U SUBOTICI

Na zanimljivom plivačkom takmičenju Jesenji kup Subotice 2022. na kojem je učestvovalo 335 plivača iz ...