12. 08. 2022.
Home / Ostali sportovi / BELEŠKE IZ SVAKODNEVICE JEDNOG NESKLADA
7

BELEŠKE IZ SVAKODNEVICE JEDNOG NESKLADA

3. – 27. februar 2020.
otvaranje izložbe: ponedeljak, 3. februar 2020. u 19 časova

U ponedeljak, 3. februar 2020. u 19 časova u Salonu Savremene galerije Zrenjanin biće otvorena samostalna izložba Miodraga Krkobabića „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada“.

Svakodnevica jednog Nesklada razotkriva današnje stereoptipe, sučeljavajući različite dimenzije bivstvovanja suprotstavljenih (ne)mogućih načina života pojedinca u savremenom društvu, čiji brutalni označitelj jeste militantna isključivost stereotipa koji ne dopuštaju da se čak ni suptilne različitosti postojanja kolebaju, prepliću ili prirodno prožimaju.

3

Projekat Slike Uspeha preispituje percepciju uspeha u savremenom društvu, s jedne strane, i podsvesne, lične želje koje savremeni umetnici mogu ostvariti kroz svoje polje delovanja u društvu koje nema razvijeno ni ekonomsko a kamo li umetničko tržište, ali kroz polje delovanja gde se smatra dozvoljenim i ono što bi u običnom životu bilo sankcionisano. Kako navodi Astrid Wege u tekstu Zabeleške o radu Miodraga Krkobabića: “…Pozicioniranje nekoga kao umetnika unutar polja umetnosti teži i simboličnoj i ekonomskoj isplativosti. Miodrag Krkobabić pristupa ovoj temi u svojim Slikama uspeha opet iz pomalo drugačije, prilično autoironične perspektive. Ovde je žiža usmerena na različita značenja koja bi pojam “uspeh” mogao da pretpostavlja – bilo da se povezuje s lepotom i modom, slavom, avanturom ili je predstavljen materijalnim fetišima kao što je “besan“ auto. On i neki od njegovih kolega umetnika, portretisani su sa atributima njihovih ličnih želja koji su sasvim uskladjeni sa stereotipnim slikama uspeha koje predstavlja savremeno društvo…”

Pročitajte još

trs

Tvoje vesti iz sveta trčanja

Šta kažu stručnjaci: Zašto se budite umorni?